Черкаська міліція дбатиме про збереження ялинок

Черкаська міліція дбатиме про збереження ялинок

В Черкаській області, вже традиційно, напередодні новорічних свят з’являється чимало охочих зекономити на купівлі ялинки. Взявши топор, такі розумники, вирушають до лісу і, порушуючи закон, зрубують новорічну красуню. Цього року окрім співробітників лісгоспів, ялинки охороняють і правоохоронці. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі міліції в Черкаській області.

Починаючи з 12 грудня 2013 року, правоохоронці здійснюють заходи націлені на попередження незаконної вирубки та реалізації хвойних дерев. Здебільшого цю роботу здійснюватимуть працівники патрульної служби, дільничні інспектори міліції, спецпідрозділ «Беркут», УДСБЕЗ, УДСО. У міліції кажуть, що правоохоронці щоденно правоохоронці відпрацьовують ринки, торгівельні майданчики, місця стихійної торгівлі.

Законодавством України за незаконно зрубане дерево (сосну чи ялинку) Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено відповідальність у вигляді штрафу для громадян від 85 до 170 гривень, для посадових осіб – від 119 до 204 гривень, якщо ялина зрубана в лісі. За знищене дерево в межах населеного пункту сума штрафу складає для громадян – від 170 до 510 гривень, для посадових осіб – від 510 до 850 гривень. Окрім штрафу природоохоронним законодавством України передбачено відповідальність за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу (новорічних ялинок) без документів, що підтверджують законність їх придбання, що, згідно ст. 88-1 КУпАП, тягне за собою накладення штрафу від 51 до 255 гривень із конфіскацією об’єктів рослинного світу чи без такої, а також відшкодування збитків, заподіяних державі, внаслідок знищення або пошкодження дерев, які розраховуються в залежності від діаметра стовбура дерева.

Шановні громадяни, будьте обачні та не сприяйте збагаченню браконьєрів! Та пам’ятайте, що ялинки, які вирощені, зрубані та привезені на торгівельну точку саме для продажу мають свою особливість – на стовбурі дерева має бути чіп або бірка — це пластмасова пластинка зі штрих-кодом, яку прикріплюють до ялинки спеціальним ремінцем у такий спосіб, щоб зняти її без пошкодження буде неможливо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x