Юний рибалка півгодини боровся з величезною щукою

Юний рибалка півгодини боровся з величезною щукою

Дивовижна риба водиться у наших річках та водоймищах! Деякі екземпляри викликають захоплення або навіть жах! У перші дні літа Юрію Лисенку з Городища пощастило спіймати величезну щуку, довжиною 110 см і вагою 7 кг! Розміри, пащека та гострі зуби хижака просто вражають! Повірити важко, що зараз такі екземпляри трапляються. Про подібний трофей мріють і рибалки з багатолітнім стажем. А Юрію – лише 14 років, він учень Городищенського ліцею.

– Свою першу в житті рибинку я самостійно спіймав у 2-літньому віці, – розповідає юний рибалка. – Живу неподалік від річки, тому риболовля моє улюблене захоплення з дитинства. Спочатку ловив на поплавкову вудочку, а чотири роки тому уподобав спінінг. Ця риболовля є більш цікавою і екстремальною, адже на спінінг ловлять хижу рибу. Раніше мені вже траплялися великі екземпляри. Була щука вагою понад 5 кг, головень на 1,5 кг, окуні вагою більше 1 кг (для окуня це дуже солідно). Ловив їх на річці Вільшанка та Рось.
А нинішню гігантську щуку Юрій спіймав 2 червня на Вільшанці. Такою успішною видалася його перша рибалка нинішнього літа. Вважається, що на риболовлю треба йти ще до світанку. Проте Юрій вранці мусив йти на екзамен з української мови. А вже потім, аж по обіді, скинув із себе парадний костюм і помчав до водоймища.

Юний рибалка півгодини боровся з величезною щукою

– Того дня я просто на рівні підсвідомості відчував, що спіймаю щось особливе, – зізнається Юрій. – Друзі кликали йти купатися, проте відмовився, адже мене тягнуло на риболовлю. Цікаво, що упродовж кількох годин не було жодної покльовки. І ось раптом вчепилася щука! Риба дуже сильна, довго не здавалася. Боротьба тривала цілих 30 хвилин, аж доки витягнув її на берег. Весь процес поєдинку людини і річкового хижака зафіксований на відео. Видно, щука була дуже голодна, адже заковтнула усі три гачки-трійники. Не дивно, що того дня більше нічого не клювало – вся риба просто повтікала при появі такого ненажерливого хижака!
Вважається, що у водоймищі з хорошою кормовою базою за рік щука може набрати до 700 г ваги. Отже вік цієї рибини близько 8 років. Юний рибалка спіймав її на імпортний спінінг середнього класу. Відразу написав звіт на один із рибальських Інтернет-ресурсів. Адже риболовля для нього не просто відпочинок на природі, а й вид спорту.

Юний рибалка півгодини боровся з величезною щукою
Юний рибалка півгодини боровся з величезною щукою

– Мені подобається брати участь в рибальських онлайн-турнірах, – продовжує Юрій Лисенко. – Ми, учасники з різних міст, реєструємося на сайті, в зазначений день відправляємося на риболовлю. Потім фотографуємо свої трофеї й відсилаємо членам журі. Так визначається переможець. Серйозні рибалки дуже шанобливо ставляться до природи. Наприклад, з Америки ми запозичили традицію відпускати назад у річку так звану не трофейну рибу. Тобто, рибу, яка ще росте і здатна давати потомство. Для різних порід існують свої нормативи. Наприклад щуку вагою навіть до 1,5 кг я завжди відпускаю. На прощання обов’язково кажу: «Іди, поклич старших!» От, мабуть, якась і покликала.

Володимир ЧОС

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x