Допомогти зберегти ліс може кожен

Допомогти зберегти ліс може кожен

Жителів Черкаської області закликають перевіряти походження новорічних ялинок, перш ніж купувати їх. В Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, «Новій Добі» пояснили, що перевірити походження та легальність заготівлі новорічної ялинки напередодні Новорічних і Різдвяних свят можна кількома способами.

Зателефонуйте:
– з мобільного телефону на короткий номер 236 (вартість хвилини розмови – 2 грн із урахуванням ПДВ, без сплати до Пенсійного фонду);
– на міський номер (044)587-63-73 або (044) 587-73-83;
– на номер «гарячої лінії» управління: (0472) 37-00-72, у вихідні: (0472) 37-03-75.

Відвідайте сайт: http://yalinka.info, вказавши в пошуковій системі номер бирки, якою промарковане новорічне дерево (при відкритті вказаного сайту з мобільного телефону (ОС Android) відбувається переадресація на завантаження безкоштовної програми перевірки походження новорічних ялинок).

Надішліть СМС:
відправте повідомлення з мобільного телефону на короткий номер 8668, у тексті наберіть forest, знак пробілу та вкажіть номер бирки (наприклад: forest 00185520), у відповідь отримаєте СМС про походження новорічної ялинки.

Нагадаємо, природоохоронним законодавством України передбачено відповідальність за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу (новорічних ялинок) без документів, що підтверджують законність їх придбання. Ялинки, які вирощені, зрубані та привезені на торгівельну точку саме для продажу мають свою особливість – на стовбурі дерева має бути чіп або бірка — це пластмасова пластинка зі штрих-кодом, яку прикріплюють до ялинки спеціальним ремінцем у такий спосіб, щоб зняти її без пошкодження буде неможливо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x