Черкаські дачники воюють за свій шмат землі

Черкаські дачники воюють за свій шмат землі

З бійками, поїданням документів і вимкненням світла відбулись збори садового товариства «Фотон». Більше двох років дачники судяться з екс-членом кооперативу Ігорем Приходьком. Той проголосив себе за головного та з’являється на всіх зборах «фотонівців». Прийшов і на останні, прихопивши із собою невелику групу підтримки. Що з того вийшло – Олена Берестенко.
 
Доки одні «фотонівці» тільки реєструються на збори, інші вже тут сидять. Проводить зібрання Ігор Приходько. Його тут називають лже-головою.

Галина Лузан, член правління СТ «Фотон»: «Судом встановлено, що колишній голова правління Приходько Ігор не є членом товариства, оскільки виключений звідси 2006 року. Він для нас ніхто. Він сам себе призначив головою».

Галина Сидорчук, голова ревізійної комісії СТ «Фотон»: «Йому недовіра висловлена. Але він будь-яким шляхом хоче стати головою товариства. Оце взнає, де ми проводимо, і там же замовляє зал».

Призначився головним і весь час влаштовує провокації, кажуть люди. Мовляв, усе через їхні землі.
Володимир Подкоритний, голова правління СТ «Фотон»: «Лакомый кусочек. Потому что мы расположены в хорошем месте. Река, канал, сосновый лес вокруг нас».

Боротьба за гектар елітних земель триває роками. За документами, «Фотон» – садове товариство. За голову правління тут Володимир Подкоритний. Та з цим не згодний пан Приходько. Він через суд з’ясовує стосунки з дачниками. А поки судиться, ходить на збори та намагається там головувати.

Ігор Приходько, колишній член СТ «Фотон: «Рішення суду першої інстанції ухвалено на мою користь».
Такі пояснення миттєво збурюють громаду. Обурений люд бере чоловіка в «облогу».

– Цього чоловіка ми не обирали. Розумієте? Не обирали! Три роки людина намагається забрати владу!
Після словесних баталій чоловік вирішує діяти радикально. Він вихоплює документи та пускається навтьоки.
Як розуміє, що втекти не вдасться, документи вирішує з’їсти.

У залі тим часом справжній хаос. Люди активно махають кулаками. Згодом ще й світла не стає.
– Міліція! Крадуть документи!

Привести люд до тями вдається лише правоохоронцям. Під руки виводять винуватця скандалу. Той на камеру каже: себе винним не визнає.

Ігор Приходько, колишній член СТ «Фотон»: «Пішов, узяв свої документи – і почалась штовханина».
«Фотонівці» ж кажуть: за свою власність боротимуться до останнього. Адже свого часу вклали в кооператив чимало сил і грошей. Та й для більшості дачників будинок на березі річки нині – чи не єдина радість.

Галина Лузан, член правління СТ «Фотон»: «Большая часть наших членов товариства – пенсионеры. Для них кусочек земли – это отдушина, где они могут отдохнуть. И он хочет их лишить этого».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x