Черкаси стали одними з кращих у конкурсі Ради Європи

Черкаси стали одними з кращих у конкурсі Ради Європи

Наше місто нагородили за проект «Центр реінтеграції для бездомних осіб та осіб, які звільняються з місць позбавлення волі. Організація надання комплексної соціальної допомоги бездомним особам».

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі міськради.

Нагородження відбулось у Мінрегіонбуді України на підсумковій конференції конкурсу Ради Європи «Кращі практики місцевого самоврядування – 2013».

Нагороду вручив представник Генерального секретаря Ради Європи з координації програм співробітництва в Україні, голова офісу Ради Європи в Україні Владімір Рістовскій та заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Дмитро Ісаєнко.

– Досвід Черкас у впровадженні партнерського проекту з реінтеграції бездомних осіб буде включено до збірки кращих практик місцевого самоврядування, яку буде видано у другій половині лютого 2014 року, – розповіла заступник директора департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Юлія Ніконенко.

– Проведення таких конкурсів є загальноєвропейською ініціативою, яку з 2012 року підтримує і Україна як держава – член Ради Європи. Цього року фіналістами та переможцями конкурсу стали 41 орган місцевого самоврядування різних рівнів, які отримали дипломи та нагороди Ради Європи і Міністерства, – зауважила Юлія Валентинівна.

До речі, у 2013 році конкурс проводився за трьома категоріями: «Співробітництво громад: об’єднання зусиль та ресурсів», «Місцеві ресурси: пошук та мобілізація на користь громади», «Демократія участі: залучення громадян до справ громади». Загалом на участь у конкурсі було подано 264 заявки, що майже у 3,3 рази перевищує кількість заявок минулого року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x