Черкаські школярі розробили міні-печі для бійців АТО

Черкаські школярі розробили спеціальні міні-печі для бійців АТО. Незвичні грубки можна легко сховати в кишеню. А у потрібний момент витягти та розігріти на них воду чи їжу. Корисний винахід вже протестували наші кореспонденти.

Півгодини роботи на верстаті – і в руках у 17-тирічного Владислава кілька готових сталевих деталей. Усі вони – основа спеціальної міні-пічки.
Владислав Сікало, школяр: «Вона складається дуже легко, на каждій пічці є відмітки, по яких можна все скласти. Складається вона дуже швидко, приблизно за 30 секунд, робимо її за сталі»

Такі грубки Владислав та його однокласники розробили кілька місяців тому. На уроках праці. Тепер удосконалюють їх вже у шкільному таборі. А тестують – прямо на подвір’ї навчального закладу.

Вадим Александрович, школяр: «Взагалі, я вважаю, що ця міні-пічка дуже компактна та зручна для наших вояків. Завдяки їй, наші вояки ніколи не будуть голодувати і їсти холодну їжу. Та будуть пити чай та каву»

Збирати такі портативні печі школярів заохотив вчитель праці. Хвалиться: собівартість портативного ноу-хау усього 10 гривень. А зібрати його можна – за півхвилини.

Микола Цимбал, вчитель праці гімназії
: «Бійці АТО навіть вважають оберегом звичайний дитячий малюнок. Ми вирішили створити щось таке, не лише як оберіг, а й щоб приносило користь солдатам, тому вирішили виготовити ось таку пічку і назвати її ТРД – Тепло рідного дому»

Допомагають чоловікам в удосконаленні корисного винаходу і дівчата. Для майбутніх куховарів вони шиють кухонні рукавиці та чохли.

Вікторія Гринчук, школярка: «Ми робимо з любов’ю, щоб показати солдатам, що ми їх підтримуємо, що ми цінуємо те, що вони для нас роблять»
П’ять таких мініатюрних грубок вже відправили у зону АТО. Тепер школярі мають ще з півсотні замовлень від бійців. Виконати їх учні збираються щонайшвидше.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x