Об’єднання громад і субсидії – головні проблеми Будища

Об’єднання громад і субсидії – головні проблеми Будища

Учора голова райдержадміністрації Костянтин Омаргалієв здійснив робочу поїздку до Будищенської сільської ради, де зустрівся з депутатським корпусом сільської ради, керівниками установ, організацій. У виїзній нараді взяли участь заступники голови району, керівники структурних підрозділів, територіальних органів виконавчої влади. Насамперед йшлося про першочергові завдання соціально-економічного розвитку села.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській РДА.

Костянтин Омаргалієв зазначив, що наразі триває процес об’єднання територіальних громад, тож керівникам сільських громад варто, відкинувши власні амбіції та політичні уподобання, планувати, як розвиватиметься село завтра.

– Погляньте на кілька років вперед. Приймаючи рішення сьогодні, ви вже закладаєте фундамент для соціально-економічного розвитку села завтра, – наголосив він.

У свою чергу в.о. начальника ДПІ у Черкаському районі Іван Приблуда поінформував присутніх про стан фінансів у районі. За його словами, перевиконання по місцевих бюджетах свідчать про реальну спроможність громад утримувати соціальну сферу та розвивати інфраструктуру села.

Окремо йшлося про надання субсидій. Начальник управління праці та соціального захисту населення РДА Сергій Чубань надав вичерпну інформацію про оформлення субсидії за новим зразком та нагадав присутнім, що у понеділок відбудеться виїзд «мобільного соціального офісу» у Мошни.

Костянтин Омаргалієв доручив керівникам управлінь та відділів РДА посилити співпрацю з органами місцевого самоврядування для оперативного реагування на громадську думку та вирішення соціально значущих питань

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x