10 тисяч черкащан вже отримали субсидію

10 тисяч черкащан вже отримали субсидію

Про це заявив міністр Павло Розенко під час засідання колегії Міністерства соціальної політики України.

«Наше завдання – забезпечити додержання принципу соціальної справедливості в цьому питанні, – акцентував Міністр. – Держава зобов’язана допомогти людям, рівень доходів яких не дає їм змоги самотужки заплатити за комунальні послуги». Сама ж програма надання субсидій потребує певного коригування.

У квітні цього року за призначенням житлової субсидії звернулися 1 млн. 136,8 тис. сімей. Середній розмір субсидії по країні становив 335 грн. проти 71,6 грн. минулого року.

На Черкащині станом на 5 червня поточного року за новим порядком призначення субсидії звернулися майже 35 тисяч осіб, з них 10 тисячам громадян субсидію вже призначено.

Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті соцзахисту населення Черкаської ОДА.

За місяць роботи нового формату призначення субсидій виявлено певні проблеми стосовно оперативності обміну інформацією з Державною фіскальною службою і житлово-комунальними організаціями. Ще одне проблемне питання – заповнення декларацій з помилками. Проаналізувавши виявлені «вузькі місця», Міністерство соцполітики розробить і внесе на розгляд Уряду зміни до порядку заповнення і подання документів для призначення субсидій.
«З 1 жовтня ми очікуємо як мінімум на ще один мільйон звернень громадян, – сказав Павло Розенко. – І я буду наполягати на тому, що якісне функціонування системи надання субсидій повинно стати одним з головних критеріїв оцінки діяльності голів обласних і районних державних адміністрацій».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x