Готуємося до Нового року: святковий стіл

Готуємося до Нового року: святковий стіл

Звичайно ж, більшість господинь заздалегідь цікавляться, як зустрічати Новий рік, як правильно прикрасити оселю, якими продуктами запастися і що накрити на стіл. Та, як відомо, для незабутнього новорічного святкування головне не кількість страв на столі, а гарний настрій.

Підійдіть до підготовки свята з фантазією й приємними думками, адже це не просто щоденний обід, а свято, на яке ви чекали цілий рік. Постарайтеся здивувати рідних і гостей своєю винахідливістю й вишуканим смаком в оформленні столу і приготуванні страв.

Кольори для оздоблення можна поєднувати

Згідно зі східним гороскопом, символом 2014-го року є синій дерев’яний Кінь. Тому новорічний стіл бажано оформлювати в білих, блакитних, синіх, зелених, сріблястих відтінках або в поєднанні 2 – 3 цих кольорів. Щоб створити відчуття затишку, застеліть стіл лляною або полотняною скатертиною. Для більшої святковості можна використати дві скатертини – велику однотонну покласти під низ, а зверху накрити меншою, з ніжним квітковим малюнком або орнаментом. Оберіть посуд, який контрастуватиме зі скатертиною. Наприклад, гарний вигляд матимуть сині або зелені тарілки з малюнком на білій скатертині й навпаки.

Особливу увагу необхідно приділити сервіруванню. Покладіть на стіл накрохмалені серветки в тон скатертини, також із натуральної тканини. Придумайте для них оригінальні тримачі, наприклад, у вигляді кілець, які можна зробити з кольорових стрічок, браслетів і прикрасити намистинами або іншою біжутерією.

Символіка в рік Коня

У центрі столу розмістіть вінок із ялинових гілок або букет квітів, адже Кінь любить траву й зелень. Якщо хочете задобрити його, то приготуйте вівсяну кашу або пророщений овес і поставте в дерев’яній посудині на столі. Також підійде свіжа зелень, вівсяне печиво, морква, яблука й цукор – Кінь оцінить ці ласощі та обдарує господарів прихильністю.

На новорічному столі не завадять свічки у високих свічниках або плаваючі, у невеликих скляних ємностях. Такі вогняні композиції створять затишок і теплу атмосферу в оселі. Ялинові гілочки, мішура, серпантин, прикраси, кулі, намиста й невеликі підкови також стануть у пригоді під час декорування. Щоб дотриматися східних традицій, можна в центрі столу розташувати склянку з водою і тарілку з сіном, а зверху покласти червону нитку, що символізує уздечку для священного Коня.

Новорічні страви урізноманітнять спеції.

Порадуйте Коня різноманітністю частувань. Оселя має бути просочена ароматом свіжого хліба й пряних трав – цей запах найбільш вдало поєднується з приходом року Коня. Крім того, на столі має бути якомога більше страв зі спеціями, овочевих салатів, картоплі, капусти, моркви, буряка, яблук, хліба, булочок, тістечок, печива та інших страв, приготованих із вівса та жита, а основні страви щедро прикрасьте зеленню. На десерт найкраще підійде яблучний пиріг. Щодо напоїв, то в рік Коня краще віддати перевагу фруктовим і овочевим сокам і мінеральній воді. З алкогольних напоїв оптимальним є шампанське, а більш міцні напої навряд чи припадуть йому до душі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x