У Черкасах відзначили обдарованих школярів та їх науково-педагогічних наставників

У Черкасах відзначили обдарованих школярів та їх науково-педагогічних наставників

11 червня в Центрі дитячої та юнацької творчості відзначали грамотами та подяками департаменту освіти та гуманітарної політики учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста, які стали у 2015 році переможцями Міжнародних та Всеукраїнських учнівських олімпіад, а також – їх педагогічних і науково-педагогічних працівників, які підготували цих переможців. Про це „Нова Доба” дізналася у департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

На свято «Перших перемог» завітали почесні гості: міський голова Сергій Одарич; секретар міської ради Олександр Радуцький; заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Черкаської міської ради Станіслав Овчаренко; директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Марина Бакланова; заступник директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Євген Степко; завідувач міським методичним кабінетом установ освіти Інна Косенкова, спеціалісти департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради та міського методичного кабінету установ освіти, педагоги та керівники загальноосвітніх закладів міста.

До присутніх звернулась Марина Бакланова, яка підвела підсумки навчального 2014-2015 року, а саме:

– У цьому навчальному році у міському етапі взяли участь 1723 учня, з яких 679 стали переможцями. При цьому олімпіади проводилися з 18 навчальних дисциплін.
Третє місце посіли 362 учасники, друге – 210, і перше місце – 107. Участь в обласному етапі було сформовано з 17 команд. Честь міста захищали 223 учня, з яких 180 (81%) вибороли призові місця. 68 учнів посіли треті місця, 79 учнів – друге місце, 33 – стали переможцями.

50 учнів, переможців міста, які захищали честь області на Всеукраїнських олімпіадах. З них 22 учні стали переможцями. Найбільша кількість призових місць: 3 – біологія; 2 – з математики, економіки, української мови, англійської, французької мов та географії; по 1 місцю з трудового навчання, історії, інформатики, астрономії, фізики, російської та німецької мов.

Найбільшу кількість місць вибороли учні Першої міської гімназії та Черкаського гуманітарно-правового ліцею (5 переможців), Черкаська гімназія №31 (4 переможці). Троє переможців в Черкаському колегіумі «Берегиня», 2 має Черкаська спеціалізована школа №17 та Черкаський фізико-математичний ліцей, одного переможця має Черкаська загальноосвітня школа №32.

Не менш важливим є захист наукових робіт учнів Малої академії наук. Де в І етапі конкурсу-захисту брало 122 роботи, тоді як торік було 111 робіт. За підсумками захисту міського етапу переможцями стали 115 учнів. Чотири роботи посіли третє місце, 8 робіт – друге місце, 7 робіт – перше місце. Найбільше учнів-переможців у МАНі вибороли учні математичного ліцею (6 учнів); гуманітарно-правового ліцею (3); спеціалізована школа №3 дві особи; та спеціалізована школа №28 і ЗОШ №32 по одному учню.

Окремо відзначили перемогу у ІІІ етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу серед учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів 5-11 класів загальноосвітніх загальних закладів. Другий рік поспіль перше місце має Ірина Сало із колегіуму «Берегиня».
У ІV етапі Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаємося з родиною» у номінації «Література» переможцем став учень гімназії №9 ім. О. М. Луценка Литвинов Олександр.

Також було відзначено, що троє черкаських учнів отримали стипендію Президента, 34 учня – стипендію губернатора, 19 – стипендію міського голови.

Також на святі відзначили переможців міжшкільних проектів із енергозбереження та творців сайту «Віртуальна подорож шкільними музеями» за підтримки Черкаського міського методичного кабінету установ освіти. Загалом грамотами та подяками було відзначено більше 100 осіб.

Музичні вітання присутнім дарувала студія «Сузір’я» Центру дитячої та юнацької творчості під керівництвом Лілії Шамрай.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x