Золотонісці об’єднуватися не хочуть

Золотонісці об’єднуватися не хочуть

Перспективний план об’єднання територіальних громад ухвалили в Луганській області. Водночас для Золотоніської райради ця реформа досі «не на часі». Про це «Новій Добі» повідомляють в Офісі реформ у Черкаській області.

Адміністративно-територіальну реформу та перспективний план об’єднання громад днями обговорювали на Золотоніщині. Питання «Про результати вивчення та обговорення із громадами населених пунктів району питання добровільного об’єднання територіальних громад» розглядали останнім у порядку денному сесії районної ради. Участь у її роботі взяли перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова, а також депутати обласної ради – Олександр Лошков та Іван Костогриз.

– Ми мали можливість поспілкуватися з депутатами районної ради, сільськими головами та жителями сіл Золотоніського району, які прибули на сесію, щоби висловити своє бачення щодо адміністративно-територіальної реформи, – коментує експерт черкаського Офісу реформ Сергій Маслак. – Люди бояться, передовсім, брати на себе відповідальність.

З одного боку, говорять про те, що 4-ма керівниками громад управляти легше, ніж 34-ма сільськими головами (нагадаємо, що в Золотоніському районі планують створити 4 громади, а саме: Гельмязівську, Піщанську, Золотоніську та Вознесенську), а з іншого – пропонують зробити об’єднання недобровільним, а всю повноту відповідальності перекласти на державу.

Озвучені представниками обласної ради та черкаського Офісу реформ переваги цієї реформи й аргументи її необхідності депутати районної ради так і не сприйняли.

– Хоч ми й наголошували на тому, що об’єднання є винятково добровільним, а перспективний план – це лише модель, до якої в будь-який момент можна внести зміни, – зауважує керівник Офісу реформ у Черкаській області Наталія Даньковська. – Проте депутати районної ради ухвалили неаргументоване та необґрунтоване рішення щодо несвоєчасності (з огляду на війну на сході України) проведення адміністративно-територіальної реформи. Хоча в Луганській області, де безпосередньо тривають військові дії, днями якраз і ухвалили перспективний план об’єднання громад.

Тому в черкаському Офісі реформ укотре закликають виважено ставитися до питання об\’єднання територіальних громад, не спекулювати ним і не маніпулювати. Натомість усе ретельно вивчати та зважувати.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x