На закупівлю тролейбусів у Черкасах виділили 32 млн грн

На закупівлю тролейбусів у Черкасах виділили 32 млн грн

Уже наприкінці цього місяця управлінням транспорту департаменту житлово-комунального комплексу буде подано заявку на проведення тендеру для закупівлі нових тролейбусів. Про це сьогодні під час своєї прес-конференції повідомив секретар міської ради Олександр Радуцький. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.
На ці потреби міська рада цього року передбачила в бюджеті 32 мільйони гривень. Сам же процес тендерної закупівлі й виявлення переможця, за словами посадовця, може зайняти від півтора до 4,5 місяця.

– У цьому році перед нами стоїть завдання – закупити нарешті тролейбуси. В Україні цей вид транспорту виготовляють у Луцьку, Дніпропетровську, Чернігові та Львові. Але тендер міжнародний, тому виграє той, хто запропонує вигідніші умови й дешевшу ціну, – зауважив секретар міської ради. – Умови торгів наразі прописують таким чином, аби з боку його учасників не було зауважень та претензій.

Від відповіді на запитання журналістів щодо запланованої для закупівлі кількості тролейбусів Олександр Радуцький поки утримався. За його словами, це буде залежати від того, хто стане переможців торгів.

– Якщо це Китай, то вартість одного тролейбуса на сьогодні сягає мільйон гривень, якщо ж це українських виробник – близько 3 мільйонів, – зауважує він. – Крім ціни під час тендеру зважатимуть і на кількість посадкових місць, на комфортність у салоні, можливість перевезень людей із обмеженими фізичними можливостями тощо.
За його словами, якщо процедура закупівлі пройде без ускладнень та оскаржень, новенькі тролейбуси на черкаських дорогах можуть з’явитися вже через два місяці з моменту оголошення тендеру.

Водночас, міський голова Сергій Одарич, відповідаючи на питання журналістів щодо майбутнього тендеру на закупівлю цього виду транспорту, зауважив, що ця процедура наразі проходить достатньо повільно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x