У Каневі відбувся обласний етап Всеукраїнського зльоту юних туристів-краєзнавців

У Каневі відбувся обласний етап Всеукраїнського зльоту юних туристів-краєзнавців

11-12 червня 2015 року в місті Каневі на базі Канівського міського центру туризму Канівської міської ради відбувся обласний етап Всеукраїнського зльоту юних туристів краєзнавців. У Зльоті взяли участь вихованці Черкаського обласного центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради, Канівського міського центру туризму Канівської міської ради, Костянтинівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів Смілянської районної ради та Верхняцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Христинівської районної ради.

Згідно з програмою Зльоту в перший день відбулася конкурсна програма („Візитка команди та „І рушник вишиваний…).

Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти й науки Черкаської ОДА.

Перший конкурс – «Візитка команди», в якій учасники повинні були представити себе, свій навчальний заклад, звідки вони прибули, стала для учасників Зльоту цікавим знайомством з різними куточками Черкащини:

В конкурсі «І рушник вишиваний на щастя на долю дала…» учасники відобразили традиції краю в обряді проводів юнака до війська.
У Каневі відбувся обласний етап Всеукраїнського зльоту юних туристів-краєзнавців
У Каневі відбувся обласний етап Всеукраїнського зльоту юних туристів-краєзнавців
Вихованці Костянтинівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів Смілянської районної ради підійшли до обряду проводів дуже оригінально і представили в яскравій гумористичній формі проводи дівчини з дому…
Цікавим був і практикум для учасників зльоту, який передбачав знайомство з польовими дослідженнями з різних видів краєзнавства, який провела методист Центру туризму Турченюк С.П.
Власне етнографічне дослідження представила учасникам Зльоту вихованка Черкаського обласного центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради – Кулик Каріна.
Цікавим був і вечір, який став справжнім святом «В колі друзів разом з методистами Центру Павловою С.Г. та Матло М.М.
У Каневі відбувся обласний етап Всеукраїнського зльоту юних туристів-краєзнавців
Наступний день Зльоту розпочався з туристсько-краєзнавчого маршруту, який команди мали здолати Канівськими горами і помилуватися мальовничими схилами Дніпра.
На завершення Зльоту його учасники поділились своїми враженнями і побажаннями у конкурсі «Репортаж про Зліт».
Зліт став цікавим і пізнавальним як для учасників, так і для їх наставників і в підсумку ніхто не лишився без нагород:
переможці «Туристсько-краєзнавчого маршруту» – вихованці Черкаського обласного центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради (керівник Турченюк С.П.),
переможці «Конкурсної програми» вихованці Канівського міського центру туризму Канівської міської ради (керівник Пономаренко Т.Г.),
призери конкурсу «Візитка» команди вихованці Костянтинівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів Смілянської районної ради,
призери конкурсу «І рушник вишиваний на щастя на долю дала…» – вихованці Верхняцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Христинівської районної ради.
І на завершення Зльоту – щирі побажання майбутніх перемог від директора Канівського міського центру туризму Дорошенко Тетяни Василівни.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x