Уманщину поділять на 9 громад

Уманщину поділять на 9 громад

На виконання Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», 15 червня 2015 року відбулась нарада робочої групи по обговоренню перспективного плану об’єднання територіальних громад в Уманському районі.
Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській РДА.

Нараду провів голова Уманської райдержадміністрації Віталій Олійник, у ній взяли участь голова Уманської районної ради Олександр Дячук та керівники відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації.

Нагадаємо, що за результатами обговорення реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Уманському районі, під час робочої зустрічі, у якій взяв участь голова Черкаської обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко , яка відбулась 11 червня, було прийнято рішення доопрацювати перспективний план об’єднання територіальних громад Уманського району.

Нарада почалась з обговорення питання добровільного об’єднання територіальних громад в Уманському районі. Першим виступив начальник фінансового управління Уманської райдержадміністрації Микола Якович Івасюк. Микола Якович представив порівняльні дані перспективного плану, у його виступі мова йшла про спроможність територіальних громад. Голова Уманської райдержадміністрації Віталій Олійник, у свою чергу, зауважив на доцільності створення ще двох територіальних громад. Потім, усі присутні перейшли до обговорювання даного питання.

Робочою групою було вирішено завершити підготовку перспективного плану, щодо створення 9 територіальних громад, а саме: 1) Бабанська, 2) Берестівецька, 3) Дмитрушківська, 4) Доброводівська, 5) Дубівська, 6) Ладижинська, 7) Паланська, 8) Родниківська, 9) Юрківська. Також підготувати паспорти територіальних громад та здійснити відповідні розрахунки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x