Хто з освітян має право на пенсію за вислугу років?

«З 1985 до 2008 року я працювала вчителем початкових класів у школі, а з 2009 року й донині – учителем початкових класів у музичній школі. Чи маю я право на пенсію за вислугу років?»

Пенсії за вислугу років працівникам освіти призначаються відповідно до п. «е» ст. 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення» за наявності спеціального стажу роботи не менше 25 років за Переліком, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України. При цьому робота за спеціальністю в закладах, установах і на посадах, передбачених цим Переліком, дає право на пенсію незалежно від форми власності або відомчої належності закладів й установ.

Цим Переліком передбачено посаду вчителя в музичній школі, яка є загальноосвітнім навчальним закладом. Посада вчителя в позашкільних закладах освіти Переліком не передбачена.

– З огляду на зазначене, зарахувати до стажу роботи, яка дає право на пенсію за вислугу років, період роботи з 2009 року й донині на посаді вчителя початкових класів музичної школи можна в разі, якщо цей навчальний заклад є загальноосвітнім навчальним закладом, – пояснює заступник начальника управління ПФУ в м. Черкасах Наталія Сергієнко. – Якщо він є позашкільним навчальним закладом, то цей період роботи не буде зарахований до спеціального стажу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x