За період нересту рибінспектори Черкащини стягнули понад 26 тисяч грн штрафів

За період нересту рибінспектори Черкащини стягнули понад 26 тисяч грн штрафів

У період весняно-літньої заборони у 2015 році фактично працювало 32 державних інспектори, 2 з яких перебувають в зоні АТО.

За період нересту у 2015 році державними інспекторами Черкасирибоохорони було викрито 1 184 правопорушення в сфері охорони, використання і відтворення водних біоресурсів, зокрема, порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) – 672; грубе порушення правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП) – 167; порушення порядку придбання та збуту водних біоресурсів (ст. 88-1 КУпАП) – 78. За вчинення адміністративних правопорушень накладено штрафів на суму 27 200 грн., стягнено штрафів на суму 26 656 грн. Протиправними діями громадян рибному господарству України нанесено збитків на суму 204 195,5 грн. Вилучено 829 заборонених для любительського та спортивного рибальства знарядь лову.

За період весняно-літньої заборони у 2015 році спільно з працівниками правоохоронних органів складено 20 матеріалів з ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 249 КК України. Відомості про вчинені кримінальні правопорушення внесено до ЄРДР. По кримінальних справах за участю Черкасирибоохорони нараховано збитків на загальну суму 156 413 грн.

Черкасирибоохороною був затверджений та постійно виконувався План спільних заходів по охороні водних біоресурсів при проведенні операції «Нерест 2015», погоджений з начальниками УМВС України в Черкаській області та Держекоінспекції в Черкаській області.

Так, за період нересту 2015 року державними інспекторами Черкасирибоохорони було проведено 104 спільних рейди з працівниками УМВС України в Черкаській області та 30 спільних рейдів з працівниками Державної екологічної інспекції в Черкаській області. Крім того, до рибоохоронної роботи активно залучались придставники громадських організацій, спільно з якими було проведено 60 рейдів.

За підсумками роботи в нерестовий період 10 працівників Черкасирибоохорони було нагороджено грамотами за сумлінну працю, професіоналізм та високі показники в роботі. 3 працівники були притягнуті до дисциплінарної відповідальності за неякісне виконання своїх службових обов’язків.

Керівник територіального управління Черкасирибоохорони Дмитро Дядик зазначив: «Наразі керівництво Держрибагентства поставило перед всіма територіальними управліннями задачу – працювати прозоро, якісно та чесно, якісно виконувати свої функціональні обов’язки, припинити незаконний вилов та браконьерство на водоймах, оперативно реагувати на звернення громадськості, бути максимально відповідальними у виконанні своїх обов’язків із охорони рибних ресурсів. Ми націлені на 100% реалізацію цих задач і показники нашої роботи будуть цьому підтвердженням. На сьогодні вже багато зроблено але ми не плануємо зупинятися на досягнутих результатах. Зокрема, вже у липні ми створимо громадську раду при управлінні і залучатимемо до збереження водних ресурсів України всіх тих, кому небайдужа галузь і риба – природне багатство України».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x