Правоохоронці вилучили понад 100 незаконно вирубаних ялинок

Правоохоронці вилучили понад 100 незаконно вирубаних ялинок

Жителі Черкаської області незаконно вирубують ялинки, незважаючи на численні попередження від працівників лісгоспів та міліції. Лише протягом останнього тижня через порушення законодавства, стосовно ялинок та стихійної торгівлі ними, до відповідальності притягнуто 22 особи, з реалізації вилучено 105 хвойних дерев на суму, яка перевищує 8 000 гривень. Про це «Новій Добі» повідомили у прес-службі міліції.

В кожному з районів Черкаської області працюють мобільні групи, які складаються з представників Державної екологічної інспекції в Черкаській області та працівників Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства та міліції. Протягом першого тижня акції по захисту зелених красунь, що проходитиме у області з 18 грудня по 15 січня правоохоронці відпрацювали близько 300 ринків, торгівельних майданчиків та місць стихійної торгівлі, перевірили 1174 автотранспортних засобів. До відповідальності, за порушення законодавства притягнуто 22 особи. Вилучено 105 хвойних дерев на суму, яка перевищує 8 000 гривень.

Правоохоронці нагадують, що заготівлю та реалізацію новорічних ялинок здійснюють державні лісогосподарські підприємства. Ялинки маркуються пластиковими бірками зі штрихкодом, дані яких занесені до електронного реєстру. Бірки кріпляться у верхній частині деревця таким чином, що зняти їх без пошкодження кріплення неможливо. Відсутність бірки на ялинці, що реалізується свідчить про те, що її походження є сумнівним і потребує перевірки.

При перевезенні новорічних ялинок у водія чи супроводжуючого вантаж повинні бути наступні документи:
– договір з лісовим господарством на купівлю новорічних ялинок;
– видаткова накладна;
– товаро-транспортна накладна в якій разом з ялинками вказуються номери бірок, які закріплені на ялинках. Дані бірок повинні співпадати з супровідними документами.

Всім хто має бажання прикрасити свою оселю хвойним деревцем та створити по-справжньому святковий настрій – з приводу купівлі новорічних ялинок фахівці радять звертатися в лісгоспи Черкащини та на ялинкові базари.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x