Оновлений план об’єднання територіальних громад представлять 25 червня

Оновлений план об’єднання територіальних громад представлять 25 червня

Об’єднання громад на Черкащині буде добровільним – на цьому сьогодні наголосив голова Черкаської обласної адміністрації Юрій Ткаченко.

Як повідомив Юрій Олегович, представники обласної влади провели роботу над помилками та внесли деякі зміни до плану об’єднання територіальних громад. Оновлений його варіант буде винесений на розгляд облради 25 червня.
За словами очільника регіону, фахівці врахували зауваження та побажання, які зібрали владці, відвідуючи райони. Юрій Ткаченко сподівається, що новий план отримає підтримку обласних депутатів. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Механізм, за яким буде здійснюватися об’єднання територіальних громад, створений за польським зразком, який передбачає добровільне об’єднання з огляду на активність громад, їхнє економічне становище та транспортний зв\’язок населених пунктів і районів.
Очільник області зауважив, що в районах існує певна недовіра населення до запланованих реформ. «
– Слабка громада буде відставати від сильнішої, тому вона матиме мотивацію ресурсів, мотивацію повноважень, – наводить аргументи на користь об’єднання Юрій Ткаченко. Однак голова ЧОДА також наголошує: разом із повноваженнями зросте і відповідальність громади за власний розвиток і добробут.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x