Одарич зупинив дію рішення міськради про встановлення місцевих податків і зборів

Одарич зупинив дію рішення міськради про встановлення місцевих податків і зборів

Міський голова Сергій Одарич своїм розпорядженням від 19 червня зупинив дію рішення депутатського корпусу «Про затвердження Положень та ставок місцевих податків і зборів на території міста Черкаси», проголосованого на минулій сесії. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Підставою для такого кроку стала службова записка департаменту фінансової політики. У ній ідеться про те, що в результаті прийняття радою такого рішення втрати міського бюджету в 2016-ому році сягатимуть 50 мільйонів гривень.
«На мою думку, це рішення приймалося поспіхом, без належного обговорення в постійних депутатських комісіях, без достатнього аналізу його впливу як на громадян, так і на формування міського бюджету. Зокрема, вважаю помилковим зменшення вдвічі ставки податку на нежитлову нерухомість. У поточному році ставка була 1% від мінімальної заробітної плати, що в грошовому еквіваленті становило 1 грн. на квадратний метр площі в місяць. Цим рішенням встановлено 50 копійок на 2016 рік, – прокоментував свій крок міський голова Черкас Сергій Одарич. – Вважаю, що ані 1 грн., ані 50 коп. істотно не впливають на бізнес, який є власником або орендує такі площі по 50-400 грн. за кв. м. А для бюджету – це втрати мільйонів гривень».

Водночас, міський голова запропонував при повторному розгляді проекту взяти за основу пропозиції виконавчого комітету та визначити в місті три зони: центр, місто, околиці. Мовляв, залежно від них і ставки мають бути різними. Приміром, від 1,5% в центрі до 0,75% на околиці.

«Не правильно, коли за метр магазинчику в районі «Д» треба платити стільки ж, як за метр у «Любаві», – наголосив він.
Відтак, проект цього рішення міські обранці розглянуть повторно. За словами начальника відділу з питань роботи ради Вікторії Курч, зробити це рада зобов’язана у двотижневий строк. У випадку, якщо міська рада відхилить зауваження міського голови і підтвердить своє попереднє рішення двома третинами голосів, воно знову набирає чинності.
Якщо ж до 1-ого липня міська рада так і не затвердить жодного рішення про встановлення місцевих податків і зборів, на території міста продовжать діяти ті, які чинні й нині.

Одарич зупинив дію рішення міськради про встановлення місцевих податків і зборів
Одарич зупинив дію рішення міськради про встановлення місцевих податків і зборів

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x