Черкаські фіскали нагадали про порядок продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів

Черкаські фіскали нагадали про порядок продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів

Як повідомляють в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Черкаській області проведеними минулого місяця перевірками встановлено порушення норм законодавства при продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів 4 суб’єктами господарювання.

Зокрема, це продаж алкоголю без марок акцизного податку; торгівля алкогольними напоями за цінами нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін та продаж тютюнових виробів поштучно.
До порушників будуть застосовані фінансові санкції в розмірі 40,6 тис гривень. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Черкаській області Дмитро Анголюк звернув увагу продавців тютюну та алкоголю на необхідність суворого дотримання правил торгівлі вказаними підакцизами. Д.Анголюк підкреслив, що через декілька днів пиво продаватиметься як алкогольний напій. Тож підприємці, які здійснюють роздрібну торгівлю пивом – алкогольним напоєм, повинні уже придбати відповідну ліцензію та реєстратори розрахункових операцій. Розрахунки з покупцями за продане пиво у необхідно проводити у спеціальному приміщенні (магазині). Водночас він відмітив, що безалкогольне пиво не оподатковується акцизним податком і продається без ліцензії і без РРО.

Також Дмитро Анголюк поінформував, що з 1 липня вводяться нові акцизні марки та нагадав про необхідність відображати у фіскальному чеку акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x