Черкаські рятувальники повернулися з Польщі

Черкаські рятувальники повернулися з Польщі

Днями співробітники Управління ДСНС України у Черкаській області повернулися із міста Краків (Республіка Польща), де пройшли навчальні курси з надання домедичної допомоги у відповідності до стандартів Евросоюзу.

Це вже третя ротація учбових груп співробітників ДСНС України за напрямком домедичної підготовки яка проходить за рахунок та підтримки відомчих навчальних закладів Державної пожежної служби Республіки Польща. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ДСНС України в Черкаській області.

П’ять черкаських рятувальників у складі зведеної групи, до якої також входили колеги із Закарпаття, у період з 15 по 20 червня пройшли навчання з домедичної підготовки.

До шостої, останньої навчальної групи увійшли офіцери, рятувальники, водолази, медики Управління ДСНС України у Черкаській області, які у відповідності до посадових обов’язків беруть безпосередню участь у ліквідації надзвичайних ситуацій, дорожньо-транспортних пригод, пожеж та інших екстремальних ситуацій під час яких для порятунку людей необхідно надавати першу домедичну допомогу.

Під час занять рятувальники опанували не лише теоретичну частину курсу, а й здали іспити з демонстрацією практичних навичок допомоги людині, яка потрапила у ту чи іншу надзвичайну подію.

Польські колеги поділилися з українськими фахівцями своїм досвідом щодо дій на місці надзвичайної події. Здійснення первинного огляду постраждалого, проведення заходів із штучної вентиляції легень без спеціального устаткування та показали техніку виконання закритого (непрямого) масажу серця.

Велика увага під час занять в учбових класах обладнаних манекенами та спеціальними стимуляторами, приділялась техніці та правилам надання домедичної допомоги дітям. По завершенню стажування та здачі іспитів, кожен співробітник Управління Держслужби з НС отримав відповідний сертифікат.

Також, в ході візиту черкаські рятувальники мали змогу відвідати пожежні частини міста Краків, де ознайомилися із зразками аварійно-рятувальної техніки, обладнання та спорядження, що знаходиться на озброєнні у польських колег.

«Завдяки притаманній нашій службі оперативності, наші рятувальники зазвичай першими прибувають на місце події, а отже саме від них часто залежить наскільки ефективною у подальшому буде медична допомога потерпілим. Ми добре усвідомлюємо, що від того наскільки правильними та оперативними будуть наші перші дії з надання домедичної допомоги часто залежить життя потерпілих. Ми дуже вдячні нашим польським колегам за таку чудову можливість посилити свій рівень професійної підготовки, отримати вкрай необхідні та корисні для наших рятувальників знання та навички», – зазначив начальник відділу реагування на надзвичайні ситуації Управління ДСНС у Черкаській області Олександр Горобець.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x