На Лисянщині затримали цвинтарних вандалів

На Лисянщині затримали цвинтарних вандалів

Двоє жителів Лисянського району демонтували металеву огорожу з могили, щоб заробити гроші на спиртне. За вчинене їм загрожує покарання до трьох років позбавлення волі. «Нова Доба» про це дізналася у СЗГ УМВС України в Черкаській області.

В чергову частину Лисянського райвідділу міліції звернулася 58-річна жителька району. Жінка розповіла, що, пораючись на городі, який знаходиться неподалік місцевого кладовища, побачила, як двоє односельчан несуть металеву огорожу. Як з’ясувалося, чоловіки пошкодили могилу її родички. Заявниця знала крадіїв і хотіла самотужки повернути огорожу, проте вони відмовлялися це робити. Тоді потерпіла звернулася за допомогою до міліції.
Правоохоронці застали підозрюваних за місцями їхнього проживання. Чоловіки зізналися у злочині та пояснили, що таким чином хотіли підзаробити. Вранці, взявши лом та молот, пішли на кладовище. Там обрали могилу, яка знаходилася на околиці, та демонтували з неї металеву огорожу. Викрадене здали до пункту прийому металобрухту в місті Лисянка, гроші витратили на оковиту.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, арешту, обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x