Найвища захворюваність на кишкові інфекції – в Черкасах та на Золотоніщині

Найвища захворюваність на кишкові інфекції – в Черкасах та на Золотоніщині

За результатами щотижневого моніторингу інфекційної захворюваності на гострі кишкові інфекції з 20.06 до 26.06.2015 року в області зареєстровано 59 випадків захворювань на ГКІ.

Зокрема у м.Черкаси зареєстровано 25 випадків, Золотоніському районі – 12, Канівському – 4, м.Сміла, м.Умань, Звенигородському районі – по 3 випадки, Городищенському, Черкаському районах – по 2 випадки. На 5 адміністративних територіях виявлено поодинокі випадки гострих кишкових інфекцій, ще на 11 – ці захворювання не реєструвались.

Про це «Нова Доба» дізналася в Держсанепідслужбі в Черкській області.

Серед захворювань на ГКІ кількість гастроентероколітів встановленої етіології становить 15 випадків, зокрема 4 випадки ротавірусної інфекції, сальмонельозу – 24 випадки. Також зареєстровано 19 випадків гастроентеритів невстановленої етіології, 1 випадок вірусного гепатиту А. Не зареєстровано жодного випадку захворювань на шигельоз (дизентерію).

У вогнищах проведений комплекс необхідних заходів, зокрема обстеження контактних осіб, лабораторні дослідження питної води, харчових продуктів, змивів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x