Черкасців тримають в страху півстолітні тополі

Черкасців тримають в страху півстолітні тополі. Аварійні дерева на провулку Вишневому, про які ми розповідали ще в квітні, продовжують загрожувати життю тамтешніх мешканців. Чому благання людей залишились непочутими, про це «Нова Доба» дізналася з сайту ВІККА.

Провулок Вишневий заполонили тополі. Величезні дерева не дають спокою тутешнім. Особливо дошкуляють мешканцям цієї двоповерхівки.
Місцеві жителі: «Падають гілки на покрівлю й ламається шифер. Відповідно вся волога потрапляє в середину»
Та найстрашніше, кажуть люди, – «півстолітні тополі можуть когось вбити або покалічити.
Олександр Марунич, місцевий житель: «Впала на дівчинку. Жила тут молода пара і гепнула на дитину ця гілка. Невелика правда, але впала»
Люди у негоду бояться вийти з дому. А тут же, говорять, по обидві сторони провулку – школи.
Світлана, місцева жителька: житель провулку «Як вітер…не дай Бог. Тут така буде катастрофа…Боїмося – летять гілки. Страшно.
Його СТО якраз навпроти гігантських тополь. Тож постійно, каже підприємець, боїться за безпеку свою та своїх клієнтів.
Володимир, підприємець: «Це просто бомба повільної дії. Це добре, поки все добре. А як придавить когось – тоді швидко знайдуть і кому спиляти, і все тоді зробить…»
А ще через старі тополі на Вишневому – постійні перебої зі світлом. Товстезне гілля буквально нависає над лініями електропередач. Рятує лише ось ця підстанція. Вона, кажуть, живить сусідній молокозавод. Тож електрики пораються тут завжди швидко.
Валентина Пархоменко, місцева жителька: «Пятьдесят лет они растут. Их давно можно было срезать. Они не нужны здесь. Они нужны только в поле – на дорогах»
Позрізати злощасні тополі посадовці обіцяли ще у квітні. Звертались тутешні і до головного міського еколога, і до начальника СУБу. Ті й досі кивають один на одного.
Володимир Гусаченко, начальник відділу екології ЧМР: «Відповідно до ЗУ «Про благоустрій населених пунктів» відповідальність за все: асфальт, сміття, зелені насадження, покіс трави, прибирання території покладена на власника, балансоутримувача чи орендаря земельної ділянки»
Василь Старіков, директор КП «Придніпровська СУБ»: «Ніякого відношення «Придніпровська СУБ» до тих тополь немає. Ми приїжджали і подивились, що вони не на прибудинковій території. І в тарифі в нас не передбачені на це кошти. Якщо ми будемо щось робити із зеленими насадженнями – це буде нецільове використання коштів. Це може тільки департаментт житлово-комунальний, який наймає переможця конкурсу на знесення і є фонд зелених насаджень, який за рахунок міста прибирає, що потрібно»
Зарадити тутешнім владці поки не беруться. Головний еколог міста радить звернутися до правоохоронців.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x