Про прийняття на роботу працівників ДФС повідомляють за новим порядком

Про прийняття на роботу працівників ДФС повідомляють за новим порядком

Починаючи з 27 червня 2015 року роботодавці повідомляють про прийняття найманих працівників на роботу за новим порядком
Постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 №413 затверджений порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу. Вказаний документ набрав чинності з дня його опублікування – 27 червня 2015 року («Урядовий кур’єр» №115).
Про це «Нова Доба» дізналася в ДФС у Черкаській області.

Порядок передбачає, що повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою до територіальних органів Державної фіскальної служби за місцем обліку їх як платника ЄСВ за формою згідно з додатком до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором одним із таких способів:
– засобами електронного зв’язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису;
– на паперових носіях разом з копією в електронній формі;
– на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.

Порядок можна переглянути за посиланням: http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=248264631. Форма повідомлення – у додатку.
До набрання чинності порядку Кабінетом Міністрів України «повідомленням» вважалось заповнення таблиці 5 додатку 4 до Порядку №454, яке подавалось у складі обов’язкової звітності за календарний місяць до територіальних органів фіскальної служби за основним місцем обліку платника із зазначенням трудових відносин з прийнятими працівниками. Окремо при кожному прийнятті працівника на роботу, титульний аркуш з таблицею 5 додатка 4 до Порядку №454 не подавався.

Роботодавцям варто пам’ятати, що відповідно до частини третьої статті 24 КЗпП України працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов\’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x