Для черкаських жінок-візочниць придбають два крісла з гідравлікою

Для черкаських жінок-візочниць придбають два крісла з гідравлікою

У Черкасах на сьогодні проживає близько 400 жінок з інвалідністю, що пересуваються на візках. Проте до лікарів вони звертаються вкрай рідко. Зокрема, й до гінекологів. Адже на шляху на медогляд на них чекає чимало незручностей. А вже гінекологічне крісло – й взагалі нездоланна перешкода. Жінці з ураженням хребта на нього просто не вилізти.

Вирішити цю проблему взялося КМГО «Молода Черкащина». В межах Всеукраїнської програми малих грантів «Репродуктивне здоров’я в Україні», який підтримав Благодійний фонд «Здоров’я жінки в плануванні сім’ї» ця організація провела величезну роботу, один з результатів якої – два гінекологічних крісла для черкаських пологових будинків з гідравлічним підйомом.
Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Це наше найбільше досягнення в рамках проекту, – визнає Анна Харченко, керівник напрямку роботи для людей з особливими потребами в КМГО «Молода Черкащина». – З 400 жінок до лікарів звертається лише 4-5 на рік. Чому? Бо незручно, важко, проблемно. З іншого боку, коли ми звернулися з нашою пропозицією до департаменту охорони здоров’я міста, там відповіли: навіщо витрачати кошти на такі крісла, якщо так мало звернень від жінок? Утворюється таке собі замкнене коло: не звертаються тому, що нема зручностей, нема зручностей тому, що ніхто не звертається. І нам вдалося це коло розірвати! В рамках програми соціально-економічного розвитку міста, в її медичній частині, виділено кошти на придбання двох таких крісел – для консультацій в обох пологових будинках Черкас.

За словами медиків, такі крісла, з керованою висотою, дуже зручні і для інших жінок – похилого віку, з великою вагою, вагітних тощо. Коштують вони порівняно недорого – 25 тисяч гривень кожне, за рахунок того, що це виріб вітчизняного виробника, проте за своїми технічними характеристиками вони не поступаються зарубіжним аналогам.

Крім цього, Коаліція молодіжних громадських організацій «Молода Черкащина» в рамках свого проекту випустила дві брошури щодо репродуктивного здоров’я жінок з інвалідністю – по одній для медиків і для самих жінок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x