Майже 4 млн гривень від Міжнародного Альянсу допомагають зменшити захворюваність на туберкульоз та СНІД

Майже 4 млн гривень від Міжнародного Альянсу допомагають зменшити захворюваність на туберкульоз та СНІД

У Черкаській області за підтримки Міжнародного Альянсу з ВІЛ/СНІД в Україні 6 неурядових організацій реалізують програми профілактики для найуразливіших груп населення. Завдяки зусиллям цих організацій вдається зменшити кількість нових випадків зараження ВІЛ-інфекцією.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА.

24 грудня відбулось чергове засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.
Регіональний координатор МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» в Черкаській та Чернігівській областях Алла Калініна розповіла, що у цьому році грантову та медикаментозну підтримку Альянс надав 33 лікувально-профілактичним установам Черкаської області.
– За грантовими угодами сума фінансового внеску Міжнародного Альянсу становила 3 853 419,17 грн., – наголосила Алла Калініна. – Крім того, Альянс здійснював поставку витратних матеріалів до профілактичних проектів на загальну суму майже 1 млн. 200 тис. грн., у тому числі поставка швидких тестів (на ВІЛ, інфекції, що передаються статевим шляхом, гепатити) на загальну суму 11,8 тис. грн.

Протягом останніх п’яти років в області зросло охоплення профілактичними програмами представників уразливих груп. Нині представників уразливих груп в Черкаській області налічується близько 14 тис. осіб.

– Як результат, спостерігається стала тенденція до зменшення кількості нових випадків ВІЛ серед СІН (клієнтів програм) з майже 14% у 2007 році до 8% у 2012 році, – підкреслила Алла Калініна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x