Черкасам подарували чавунного Фагота та кота Бегемота

Черкасам подарували чавунного Фагота  та кота Бегемота

Один із героїв відомого роману Михайла Булгакова «Майстер і Маргарита» Михайло Берліоз оселився на вулиці Хрещатик, навпроти редакції «Нової Доби». Такий подарунок місту до Дня архітектора України зробили архітектор Євген Кузаєв та скульптор Владислав Димйон.
Черкасам подарували чавунного Фагота  та кота Бегемота
– У цієї скульптури, як і в героя роману, непрості і в девчому дуже схожі долі, – посміхається Владислав Димйон. – Скульптура була виготовлена ще в 1999 році і встановлена на даху магазину «Рубін», поблизу нічного клубу «Фагот», де й простояла до 2004-го. Але згодом власники почали вимагати оплату за оренду даху.
Архітектор тоді забрав своє творіння і сховав на 11 років на складах, там безслідно пропали деякі частини скульптури, тож їх довелось відновлювати. І от, до професійного свята, навпроти приміщення Управління містобудування та архітектури з’явився чавунний Фагот та його супутник – кіт Бегемот.
– Фагот з Бегемотом, як і відомий у Черкасах водопровідник Вася (скульптура розміщена біля черкаського Водоканалу) створені із чавуну та залишок батарей. А створені вони для посмішок.
Черкасам подарували чавунного Фагота  та кота Бегемота

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x