Моторвагонне депо Христинівка розширило діяльність на 7 областей

Моторвагонне депо Христинівка розширило діяльність на 7 областей

Залізничний вузол Христинівка – має досить розгалужену сферу діяльності. Тут функціонують потужні підприємства, забезпечуючи левову частку надходжень до бюджету, а головне – стабільність та достаток у сотні сімей христинівчан.

Про це «Нова Доба» дізналася в Христинівській РДА.

Загалом, підприємства залізниці Христинівки – це міцна самостійна виробнича потужність, яка забезпечує діяльність всіх сфер залізничного транспорту, розвиток і підтримку інфраструктури, а відтак – безпеку руху залізничного транспорту.

Моторвагонне депо Христинівка РПЧ-6 за час свого існування пережило не одну реорганізацію та реструктуризацію. Сьогодні – це міцна стала одиниця залізниці, яка забезпечує виконання ремонту дизель-поїздів Д-1 і ДЕЛ-02 на ділянці обслуговування майже у 5200 кілометрів, що включає у свою структуру два реструктуризованих депо – РПД-5 ст. ім.Шевченко і РПД-8 Миколаїв, у зв\’язку з чим значно розширилася ділянка обслуговування, яка охопила Вінницьку, Полтавську, Кіровоградську, Миколаївську, Херсонську, Одеську, Черкаську області.

Як зазначає заступник начальника моторвагонного депо Олег Анатолійович Кучерук, аби виконувати весь спектр робіт депо має власні потужності: цехи по ремонту дизель-поїздів, двигунів, кузовів та автосцепного обладнання, внутрісалонного обладнання, спеціального самохідного рухомого складу, експлуатації, колісний, токарний цехи, автопарк та власну газову котельну.

А нещодавно тут запустили в роботу облаштований руками працівників підприємства в колишньому приміщенні магазину цех контрольно-вимірювальних приладів і АЛСН, який очолює досвідчений майстер В.В. До речі, майстер очолює ще одну структурну одиницю підприємства – електроцех.
\”Саме робота наших двох підрозділів дозволяє проводити ремонт електричної апаратури дизель-поїздів, – розповідає Валерій Володимирович. Якщо говорити образно, то управління дизель-поїздом здійснюється через такі прилади, а ми забезпечуємо їхню справність, готовність, точність тощо. Відтак, від справності, професіоналізму ремонтників залежить в кінцевому рахунку безпека руху на залізниці.

В цеху контрольно-вимірювальних приладів під керівництвом Валерія Василевського працює троє людей, а в електроцеху – шестеро електриків і один акумуляторник. Сьогодні один з представників цього структурного підрозділу – Олександр Махнюк, виконує свій громадянський обов\’язок в зоні АТО. І що важливо, колектив його підтримує, тримає з ним постійний гуманітарний зв\’язок, допомагає.

Як стверджує голова профкомітету підприємства Віктор Семенович Кузьмін, сьогодні потрошку піднімається питання щодо проведення капітальних ремонтів рухомого складу не на заводах, а саме на виробничих потужностях підприємств і саме, моторвагонних депо. Тому є перспектива невдовзі розширюватися, адже за якістю ремонту, депо не поступається заводам.

Крім того, В.В.Василевський зазначає, що для моторвагонного депо такі перетворення дуже важливі і точно підуть на користь. Підтвердженням слів майстра слугує той факт, що нещодавно цех вийшов з раціональною пропозицією, яка зекономила для моторвгонного депо значні кошти, адже виготовлення деталей чи пристроїв самотужки значно дешевше, ніж їхня закупівля.

Тут постійно кипить робота, якої вистачає. Працівники підрозділу постійно займаються самовдосконаленням, проходять навчання, застосовують власні винаходи, підвищують фаховий рівень, аби професійно виконувати свої обов\’язки.

Тому, їм завжди є що протиставити конкурентам. А це в нинішній економічній ситуації в країні – важливо!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x