Розпочато прийом робіт на здобуття Симоненківської премії 2015 року

Розпочато прийом робіт на здобуття Симоненківської премії 2015 року

Конкурсна комісія з присудження Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка повідомляє, що з 1 липня 2015 року розпочато прийом творчих робіт на здобуття названої премії. Прийом робіт на конкурс триватиме до 15 жовтня 2015 року.
Премія встановлена Черкаською обласною радою, Черкаською обласною державною адміністрацією за підтримки Національної спілки письменників України, Черкаської обласної організації НСПУ, Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка та Ліги українських меценатів з метою вшанування пам’яті поета-гуманіста Василя Симоненка, широкої популяризації його імені й творчості, підтримки молодих талантів, заохочення професійних і непрофесійних літераторів до творчих пошуків у галузі літератури, до написання високохудожніх літературних творів громадянського звучання, спрямованих на побудову незалежної демократичної України.

Премія присуджується у двох номінаціях:
а) за кращу першу поетичну збірку (поетичний дебют), зміст якої відповідає вказаному тематичному спрямуванню;
б) за кращий художній твір (поезія, проза, драматургія), зміст якого відповідає вказаному тематичному спрямуванню.
До участі в конкурсі допускаються твори чи прирівняні до них публікації в літературних часописах, надруковані протягом останніх 3-х років, не відзначені іншими преміями, які здобули високу оцінку літературної критики, громадськості, широкого кола читачів. Мова творів – українська.

Право висунення творів на здобуття премії мають колективи творчих спілок і товариств, мистецьких, навчально-наукових, культурно-просвітницьких установ і закладів (при цьому додається відповідний протокол). Кожна з організацій може представити на здобуття премії один або кілька творів одного автора. Посмертно премія не присуджується.
Згідно з положенням конкурсна комісія проводить відбір поданих робіт для участі в конкурсі і визначає лауреата, якому вручається диплом, нагрудний знак і грошова винагорода, розмір якої становить 15 тисяч гривень у кожній номінації.
Список робіт, допущених до участі в конкурсі, публікується в пресі. З 15 жовтня до 30 листопада влаштовується їх громадське обговорення. Підбиття підсумків конкурсу завершується до 1 грудня. Оголошення імені лауреата ― до 15 грудня 2015 року. Вручення премії – в Черкасах.

Усі необхідні пропозиції й матеріали подавати чи надсилати за адресою:
Черкаська обласна організація Національної спілки письменників України, вул. Хрещатик, 219, м. Черкаси (або: Головпоштамт, а/с 92, м. Черкаси), 18000.
Тел. (0472) 37-73-54
.

Запрошуємо до участі в конкурсі.
Конкурсна комісія

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x