1300 черкаських держслужбовців підвищували кваліфікацію

1300 черкаських держслужбовців підвищували кваліфікацію

Протягом І півріччя 2015 року в Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, місцевого самоврядування державних підприємств, установ і організацій було проведено 42 семінари, під час яких свою професійну майстерність підвищили 1300 слухачів. Про це «Нова Доба» дізналася у вищезазначеному відомстві.

Як повідомив директор Черкаського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, місцевого самоврядування державних підприємств, установ і організацій Сергій Демченко, серед проведених семінарів за професійними програмами відбулося 7, за програмами тематичних короткострокових семінарів – 32, за програмами виїзних тематичних короткострокових семінарів – 2, за програмами постійно діючих семінарів – 1. Серед слухачів були 718 державних службовців місцевих органів державної влади, 461 посадова особа органів місцевого самоврядування, 59 депутатів місцевих рад та 62 працівники державних підприємств, установ, організацій.

Також протягом І півріччя 2015 року було проведено 2 виїзних тематичних короткострокових семінарів у Городищенському та Маньківському районах.

Всі програми короткострокових тематичних семінарів містять навчальний модуль з антикорупційного законодавства України та передбачають обговорення шляхів запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування. Крім того, Центр продовжує роботу з підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування до посадових обов’язків яких належить здійснення за місцем роботи заходів контролю за дотриманням антикорупційного законодавства.

З метою зміцнення статусу української мови у державному діловому спілкуванні в Центрі організовано підвищення рівня мовної компетентності державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування за програмами постійно діючих семінарів: «Ділове українське мовлення в сфері державного управління та місцевого самоврядування», «Ділова українська мова».

Довідково: Черкаський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, місцевого самоврядування державних підприємств, установ і організацій (далі-Центр) – єдиний в регіоні навчальний заклад, що реалізовує державну політику з підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування регіону проходить відповідно до державного замовлення та плану-графіка підвищення кваліфікації, затвердженого Черкаською обласною державною адміністрацією та Черкаською обласною радою, погодженого Національним агентством України з питань державної служби.

Діяльність Центру спрямована на практичну реалізацію Концепції реформування системи підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад; вимог Антикорупційного пакету законів; плану заходів з імплементації Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС; завдань реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні; рекомендацій Національного агентства України з питань державної служби щодо створення дієвої системи розвитку управлінських кадрів – керівників – лідерів державної служби та служби в органах місцевого самоврядування; забезпечення державних органів висококваліфікованими працівниками; оновлення та актуалізацію модулів навчально-тематичних планів семінарів підвищення кваліфікації; впровадження сучасних інтерактивних форм навчання; приведення обсягів підвищення кваліфікації у відповідність до поточних та перспективних потреб держави, регіону та законодавчо встановлених видів, форм та термінів підвищення кваліфікації; створення навчально-методичного комплексу з метою впровадження елементів дистанційної форми навчання та удосконалення системи самоосвіти слухачів; зміцнення навчально-матеріальної бази Центру.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x