У Черкасах запрацював табір «Юний моряк»

У Черкасах запрацював табір «Юний моряк»

8 липня відбулося урочисте відкриття наметового табору Черкаського міського клубу юних моряків з флотилією «Юний моряк», що розташувався на узбережжі Дніпра у с. Свидівок. У таборі планується за три зміни оздоровити близько 200 дітей віком від 12 до 17 років. Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти і науки ЧОДА.

Як розповідає директор комунального позашкільного навчального закладу «Клубу юних моряків з флотилією» і за сумісництвом начальник табору Владислав Підгурський, у першій зміні перебувають 75 дітей, серед яких 65 – це вихованці клубу, а решта зі спортивних шкіл міста Черкаси. У таборі 8 наметів, де розташувалися хлопці. Для дівчаток – два дерев’яні будинки.
Табір працює у військово-спортивному спрямуванні, а тому діти отримуватимуть навички і вміння тактичної та медичної підготовки. Заплановано багато змагань та ігор, серед яких: стрільба та смуга перешкод, морська практика. Морську справу діти опановуватимуть на шлюпках під вітрилом та козацькій чайці «Спас».

На урочистому відкритті табору представники департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради відзначили вихованців, які є гордістю «Клубу юних моряків з флотилією», – Івана Тараненка та Дениса Снесаря, які виконали нормативи та отримали звання майстра спорту України. Семеро юних моряків, які вдало виступили на чемпіонаті України з морського багатоборства і здобули друге командне місце серед юніорів, отримали солодкий приз (згущене молоко).
Вже після дводенного перебування у таборі діти радіють цікавому і корисному відпочинку, ділячись своїми враженнями після святкування Івана Купала, а ще хвалять головного кухаря Ірину за смачну табірну їжу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x