Голова Казначейської служби України побувала на Драбівщині, Чорнобаївщині та Шполянщині

Голова Казначейської служби України побувала на Драбівщині, Чорнобаївщині та Шполянщині

10 липня 2015 року з робочим візитом Драбівщину відвідали Тетяна Слюз – Голова Державної казначейської служби України та начальник Головного управління Державної казначейської служби України у Черкаській області Сергій Никопаненко.

Про це «Нова Доба» дізналася в Драбівській РДА.

В великій залі Будинку рад відбулася зустріч з розпорядниками бюджетних коштів району, головою Драбівської РДА, головою Драбівської районної ради, працівниками фінансового управління Драбівської РДА та управління Державної казначейської служби України у Драбівському районі Черкаської області.

Тетяна Слюз доповіла присутнім концепцію розвитку Державної казначейської служби України, завдання в умовах нинішніх змін в бюджетному законодавстві та адміністративній реформі.

Зазначила, що відповідно до Закону України „Про відкритість використання публічних коштів” є проект постанови Кабінету Міністрів України „Про Порядок оприлюднення на єдиному веб-порталі використання публічних коштів інформації про платіжні трансакції на єдиному казначейському рахунку”. Вказала, яка структура інформації про платіжні трансакції буде оприлюднюватися.
Голова Казначейської служби України побувала на Драбівщині, Чорнобаївщині та Шполянщині
Концепція розвитку Державної казначейської служби України передбачає процес підключення розпорядників та одержувачів бюджетних коштів до системи дистанційного обслуговування клієнтів „Клієнт Казначейства – Казначейство”, що має можливість розпорядників та одержувачів бюджетних коштів працювати в режимі реального часу. Ми живемо в 21 сторіччі і система дистанційного управління підвищить ефективність державної політики в сфері казначейського обслуговування, зменшить витрати бюджетних коштів на оновлення апаратного системного програмного забезпечення, фінансових витрат розпорядників на відрядження, друк документів, підвищить рівень відмовостійкості інформаційно – телекомунікаційної системи, забезпечить високий ступінь достовірності інформації.

Присутніх сільських та селищних голів цікавили питання адміністративної реформи, щодо якої Тетяна Слюз зазначила, що об’єднані територіальні громади, які зареєструються до 15 жовтня 2015 року отримують статус, щодо фінансування, як районні бюджети.

Перед проведенням робочої наради Тетяна Слюз та Сергій Никопаненко оглянули адміністративну будівлю УДКСУ у Драбівському районі, поспілкувались з працівниками – казначеями щодо проблемних питань, які виникають в ході роботи.

Аналогічні поїздки відбулися Шполянським та Чорнобаївським районами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x