Путін змінив акценти у війні з Україною, – черкаський письменник

Після святкування Дня Перемоги стратегія Росії щодо України зазнала ряд змін. Про це в коментарі «Обозревателю» розповів керівник Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак.

Нагадаємо, що Валентин Бадрак, окрім цього, ще є й письменником з черкаським корінням.

«Після 9 травня стратегія Кремля щодо України дещо змінилася. Акценти були зміщені на диверсійну роботу, на підривну роботу, на роботу з дискредитації влади», – сказав він. За словами експерта, «основними елементами цієї роботи стали безпосередньо терористичні акти в стабільних регіонах, раптовий напад і обстріли в зоні бойових дій, будь-які акти, пов\’язані з дискредитацією влади, в тому числі розширення агентурної мережі Кремля на території України. Всі ці кроки набули глобального характеру».

Бадрак також переконаний: якщо Росія зважиться на повномасштабний наступ, йому передуватиме «таємна війна», «до якої ми вже звикли», а саме: «продовження атак з боку проросійських структур за участю російських військовослужбовців і техніки, але в закамуфльованому вигляді».

У цьому контексті експерт зауважив: «Майже рік країна живе загрозою війни в будь-який момент. Але разом з тим ми розуміємо, що ця загроза може бути реалізована тільки за певних умов». Зокрема, «якщо у Путіна будуть якісь аргументи, які можуть подіяти на західний світ», а також «якщо йому вдасться розхитати ситуацію всередині України, дестабілізувати настільки, що з’явиться можливість для початку наступу».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x