Адмінсуд остаточно визнав незаконними та зобов’язав уряд скасувати рішення про переведення бюджетників у держбанки

Адмінсуд остаточно визнав незаконними та зобов’язав уряд скасувати рішення про переведення бюджетників у держбанки

Згідно з постановою суду Кабінет Міністрів зобов’язаний скасувати протокольні рішення щодо переведення зарплатних проектів бюджетних організацій і держпідприємств у держбанки та забезпечити вільний вибір банків для отримання зарплати бюджетникам.

1 липня 2015 року набрала чинність Постанова Окружного адміністративного суду м. Києва від 15 липня 2015 року, якою остаточно скасовано скандально відомі Протокольні рішення Кабінету Міністрів № 74 від 08.09.2014 та № 76 від 11.09.2014 про переведення зарплатних проектів бюджетних організацій і державних підприємств у державні банки.

Також рішенням суду Кабінет Міністрів України зобов’язали утриматися від здійснення дій, спрямованих на примусове переведення підлеглих міністерств, центральних органів державної влади та підприємств державної форми власності, а також усіх працівників зазначених закладів, винятково в державні банки.

«Тепер ніщо не заважає всім бюджетникам: військовим, вчителям, лікарям, правоохоронцям, яких змушували отримувати зарплату через картки держбанків на підставі цього «нікчемного» рішення, повернутися на обслуговування в ПриватБанк, «Райфайзенбанк Аваль», «УкрСиббанк» та інші банки, які їм подобаються, а не в ті, в які їх «запхнули» неринковими методами, – зазначає перший заступник Голови Правління ПриватБанку Олег Гороховський. – Таке рішення є дуже показовим для судової практики в нашій країні – у нас починають працювати закони, а не телефонне право».

Нагадуємо, ще 10 квітня 2014 року відповідно до доручення Прем’єр-міністра України № 10874/1/1-14 від 10 квітня 2014 року центральним органам виконавчої влади, їх територіальним органам, державним установам та підприємствам було наказано перейти на банківське обслуговування в банки державної форми власності. Крім того, протокольними рішеннями № 74 від 08.09.2014 та № 76 від 11.09.2014 Кабмін зобов’язав керівників держустанов і бюджетних підприємств забезпечити перехід на обслуговування зарплатних проектів виключно в державних банках.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x