За рік в області усиновлено 72 дитини

За рік в області усиновлено 72 дитини

Ще 213 маленьких черкащан влаштовано у родини опікунів та піклувальників. Про це під час засідання останньої колегії облдержадміністрації, на якій був власний кореспондент «Нової Доби», розповіла начальник служби у справах дітей Черкаської облдержадміністрації Оксана Покатілова.

Нині на Черкащині у 726 сім’ях усиновителів виховується 805 усиновлених дітей, у 125 прийомних сім’ях – 229 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, а в 31-ому дитячому будинку сімейного типу мешкає 222 дитини. При цьому на утримання дітей у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу з державного бюджету вже виплачено майже 15 мільйонів гривень.

– Водночас, ми повинні пам’ятати, що збільшуючи кількість прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу необхідно не забувати про їх якість, – підкреслила Оксана Іванівна. – Діти в цих родинах повинні почувати себе комфортно і мати все необхідне для повноцінного розвитку, – звернулася до присутніх Оксана Покатілова. – Окремо хотілося б сказати і про усиновлення дітей. Усиновлення осиротілої дитини – найкраще влаштування її подальшої долі, адже дитина втрачає статус дитини-сироти і прирівнюється до рідної доньки чи сина.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x