Громади христинівських сіл гуртуються навколо Кузьминої Греблі

Вже є перші результати добровільного об’єднання територіальних громад у Христинівському районі. Навколо села Кузьмина Гребля гуртуються довколишні села та хутори, аби найближчим часом утворити спроможну територіальну громаду.

За словами голови сільської ради Кузьмина Гребля Ніни Осітнянко, зараз проводиться активна інформаційна робота з населенням, аби роз’яснити основні положення Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Жителям села пояснюють переваги створення такої громади на практиці, а також залучають їх до обговорення прийнятого на сесії сільської ради рішення про об’єднання громад.

– Голови ближніх сіл не проти співпрацювати та створити найближчим часом чи не першу в Христинівському районі громаду. До складу майбутньої спроможної тергромади мають увійти шість сіл та один хутір із центром у селі Кузьмина Гребля. Загальна кількість жителів становитиме близько 4,5 тисячі осіб, – розповідає голова сільради Кузьмина Гребля Ніна Осітнянко.

З її слів, селяни турбуються, що через таке своєрідне «злиття» позакривають школи. Крім того, як і в усій Україні, у них гостро постає проблема доріг та транспортного сполучення між селами. Серед громадян є ті, хто підтримують цю ініціативу, та ті, хто бояться такого нововведення. Тож наразі йде активна роз’яснювальна робота з населенням, аби уникнути можливих конфліктів. У цьому допомагає Христинівська районна адміністрація та рада.
За словами голови Христинівської РДА Олександра Ковбасюка, об’єднання навколо села Кузьмина Гребля проходить чи не найактивніше в районі. Для цього, зрештою, були передумови. Адже в селі діє амбулаторія, яка обслуговує найближчі села, які незабаром увійдуть до складу майбутньої громади.

– Дуже сподіваюсь, що інші три громади району, які були визначені перспективним планом, візьмуть позитивний приклад зі своїх земляків і також найближчим часом об’єднаються у потужні самодостатні територіальні одиниці, – висловив надію очільник Христинівського району.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x