Правоохоронці виявили насадження маку в двох районах області

Правоохоронці виявили насадження маку в двох районах області

Співробітники Звенигородського та Корсунь-Шевченківського райвідділів міліції виявили незаконні посіви маку, загальною кількістю близько 500 рослин. За обома фактами відкрито кримінальні провадження за статтею 310 Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналась в СЗГ УМВС України в Черкаській області.

Під час відпрацювання дільничні інспектори Звенигородського райвідділу міліції виявили на присадибній ділянці 54-річного неодноразово судимого жителя Звенигородки близько 250 рослин снотворного маку. Того ж дня, проте вже в Корсунь-Шевченківському районі, місцеві оперативники виявили на городі 48-річної жительки одного із сіл посів маку у кількості 230 рослин. Весь мак був вилучений та направлений на дослідження.

В обох випадках рослини були политі і просапані. Кожен із господарів запевняв, що вирощує його для виготовлення кондитерських виробів, проте це не позбавляє їх від відповідальності.

За даними фактами слідчими відділами Звенигородського та Корсунь-Шевченківського райвідділів міліції відкрито кримінальні провадження за статтею 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x