Понад 80 тис черкаських школярів планують оздоровити цього літа

Понад 80 тис черкаських школярів планують оздоровити цього літа

Обласна влада цього літа планує оздоровити 81 476 черкаських школярів. Серед них буде оздоровлено 604 дитини зі сходу та Криму і 539 дітей учасників АТО. Про це на розширеному засіданні координаційної ради з оздоровлення, відпочинку, зайнятості дітей та учнівської молоді заявив заступник голови – керівник апарату Черкаської ОДА Віталій Коваль. За словами посадовця, основним завданням цьогорічної оздоровчої кампанії є забезпечення якісного відпочинку якнайбільшої кількості дітей. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

− У зв’язку із ситуацією в країні для проведення оздоровчої кампанії на належному рівні ми активно залучаємо спонсорів та вже виділили гроші з обласного та місцевих бюджетів. Фонд соціального страхування, який раніше надавав кошти на відпочинок дітей, не має такої статті витрат, − зауважив Віталій Коваль.

На фінансування підготовки і проведення оздоровчої кампанії з обласного бюджету передбачено майже 5 мільйонів гривень та близько 6 мільйонів з місцевих бюджетів. Понад 8 мільйонів гривень на оздоровлення та відпочинок дітей області надійшло від спонсорів.
Віталій Володимирович відзначив, що одним із пріоритетних завдань є недопущення скорочення мережі закладів відпочинку дітей. Зараз в Черкаській області діє 16 заміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, три санаторії та близько 800 таборів. Крім того, активно працюють 123 мовних табори у м. Черкаси та Черкаському районі, де вчителі, волонтери та студенти навчають дітей англійській, німецькій чи французькій мові. У другій половині літа планується проведення військово-патріотичної зміни. Там діти матимуть змогу потримати в руках зброю, освоїти ази першої медичної допомоги та поспілкуватися з воїнами АТО.

− Від того, як діти відпочинуть влітку залежить, з яким настроєм вони підуть до школи. І наше першочергове завдання – забезпечити найкращі умови для оздоровлення та відпочинку, − підсумував Віталій Коваль.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x