У медзакладах Черкащини проведуть інтвентаризацію

У медзакладах Черкащини проведуть інтвентаризацію

Медичні заклади «обстежать» на Черкащині

Інвентаризацію обладнання проведуть у поліклініках і лікарнях області. Про це сказав голова Черкаської ОДА на Канівщині. Там Юрій Ткаченко зустрівся з ветеранами району.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Вони цю зустріч й ініціювали. Разом обговорили проблемні питання. Серед іншого ветерани просять про поліпшення якості медичних послуг. Мовляв, у їхній районній лікарні нині не всі надають, а в обласну не наїздишся. Це підтвердили і в самому закладі. Туди очільник області поїхав відразу після зустрічі з ветеранами.
– Ми намагаємося поволі ремонтувати все, зважаючи на кошти, – пояснює головний лікар Віра Шапошник. – Зараз облаштовуємо інфекційне відділення. А от із обладнанням складніше. Ветерани, приміром, скаржаться, бо наш УЗД-апарат не може обстежувати серцево-судинну систему. Водночас не так давно ми придбали апарат для штучної вентиляції легень, стоматустановку тощо. Це коштом обласного бюджету.
У медзакладах Черкащини проведуть інтвентаризацію
Тепер у цій лікарні інвентаризують усе обладнання. Як і в решті медзакладів області. Це задля того, щоби систематизувати їхні потреби, пояснює голова Черкаської ОДА.
– Я часто чую, що там бракує того, там – іншого, – каже Юрій Ткаченко. – Однак комплексного аналізу ніхто не проводив. А він потрібен, по-перше, для того, щоб якісно формувати відповідні заявки до Міністерства охорони здоров\’я. А по-друге, у зв’язку з децентралізацією. Мережа медичних закладів потребує оптимізації. Тому що ресурсу її утримувати в нинішньому вигляді немає. Та й якість надання там послуг викликає чимало питань. Однак реформування мережі повинне бути виважене. А головне – на краще пацієнтові.

Нагадаємо, медичні заклади області привчатимуться економити на закупівлях завдяки електронній системі «ProZorrо». Поки її тестуватимуть кілька обраних установ. Як результативно – на електронні закупівлі перейдуть і решта бюджетних закладів. Натепер у системі «ProZorrо» працюють уже десятки установ України – від міністерств до профтехучилищ. У середньому вони економлять на закупівлях від 5 до 20%.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x