Черкаським експортерам відшкодували понад 167 мільйонів гривень ПДВ

Черкаським експортерам відшкодували понад 167 мільйонів гривень ПДВ

Підприємствам-експортерам Черкас повернуто практично 89 % від загальної суми невідшкодованого на початок року ПДВ. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Міндоходів.

В цілому, за 11 місяців 2013 року, підприємствам Черкас на розрахункові рахунки відшкодовано 186,8 млн. грн. ПДВ. Це на 18,3 млн. грн. більше , ніж в аналогічний період минулого року. Так, в листопаді цього року суб\’єктам господарювання відшкодовано більше 16,4 млн. грн. В автоматичному режимі 5 платникам міста відшкодовано трохи більше 21 млн. грн.

Фахівці Державної податкової інспекції в Черкасах Головного управління Міндоходов в Черкаській області повідомляють , що з 1 січня 2014 року підприємства з позитивною податковою історією отримають можливість проходити прискорену процедуру автоматичного відшкодування ПДВ. Платники з «позитивним» статусом будуть отримувати відшкодування на протязі 11 робочих днів. Для них термін камеральної перевірки, яка є обов\’язковим елементом процедури відшкодування ПДВ , буде скорочений з 20 до 5 днів.

Порядок і критерії , за якими підприємствам буде присвоюватися статус платника з позитивною податковою історією , визначається проектом наказу, підготовленим Міністерством доходів і зборів.

Починаючи з 2014 року, Міністерство доходів планує надавати відповідний статус за результатами автоматизованого аналізу податкової звітності до 1 числа кожного звітного (податкового) місяця.

Право на отримання « позитивного» статусу матимуть платники ПДВ, які на протязі останніх трьох років декларували суми бюджетного відшкодування, своєчасно подають звітність і не мали випадків анулювання реєстрації платника ПДВ.

Також такі суб\’єкти господарювання повинні регулярно подавати звітність , не перебувати в процесі банкрутства , не мати податкового боргу і платити своїм найманим працівникам як мінімум дві з половиною мінімальних зарплати.

За оцінками фахівців Міндоходов, відділення підприємства з позитивною податковою історією сприятиме спрощенню адміністрування податків для зразкових платників та підвищення ефективності системи відшкодування ПДВ в цілому, інформує ДПІ у Черкасах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x