На Христинівщині не зібрано 100 гектарів ячменю

На Христинівщині не зібрано 100 гектарів ячменю

Аграрії христинівщини приступили до збирання ранніх зернових культур. Будь-які жнива – це екзамен. Екзамен на зрілість, уміння трудівника, оперативність і логічність думки керівника. А від віддачі кожного на жнивах залежить кінцевий результат.

Голова райдержадміністрації Олександр Ковбасюк, перший заступник голови Віктор Підвальний
побували в ряді сільськогосподарських підприємств району, аби на власні очі визначити стан справ у цьому напрямку.

З раннього ранку до пізнього вечора не спадає напруження на полях Верхняцької дослідно-селекційної станції (керівник Микола Вакуленко), ДП ДГ «Нива» (Лариса Мітіогло), корпорації «Украгротех» (Ростислав Омельяновський), СТОВ АФ «Заячківка» (Сергій Клапоусь), ФГ « Голден», с.Шельпахівка (Михайло Шелегон), ГФ ПрАТ \”Зернопродукт МХП\” (Микола Дрозденко), ФГ \”Базис\” (Володимир Осадчий), ФГ \”Степівське\” (Микола Трохимчук) та інших. Опади, що пройшли на минулому тижні, знизили темпи збирання ранніх зернових та зернобобових культур. За оперативною інформацією, станом на 15.07.2015 завершується обмолот озимого ячменю. Незібраними залишаються 100 га. З найкращими показниками завершили збирання ГФ ПрАТ \”Зернопродукт МХП\”, де урожайність склала 62 ц/га та ФГ \”Базис\” – 58,7 ц/га. Загалом середня урожайність озимого ячменю по району становить 46 ц/га. Горох обмолочено на половині площ, середня урожайність по району – 25,6 ц/га. Першими розпочали обмолот озимого ріпаку в СТОВ АФ \”Заячківка\”, ФГ \”РОМ\”, ФГ \”Степівське\” та ФГ «Голден». Його уже обмолочено на 35 відсотках площ, з середньою урожайністю 27,3 ц/га. На даний час розпочинається обмолот головної зернової продовольчої культури – озимої пшениці.
Про це «Нова Доба» дізналася в Христинівській РДА.

«Не звертаючи уваги на труднощі, які виникають під час збиральних робіт, погодні умови, організованість і плідна робота разом з відповідальністю усіх учасників жнив вселяють надію, що прогнозовані обсяги виробництва зерна всіма категоріями господарств будуть виконані на всі 100 відсотків, – зауважив голова райдержадміністрації. – Злагодженість в роботі збирально-транспортного загону, відповідальність і сумлінність працюючих, організаторські здібності і вміння запобігати несподіванкам, які можуть виникнути в процесі роботи в полі, завжди дають позитивні результати. Відтак в кожному підприємстві, де ми побували, все робиться вчасно і злагоджено: підготували техніку, запаслися паливно-мастильними матеріалами. Тож і роботи проходять в чіткому і злагодженому ритмі».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x