Улюблені новорічні страви від відомих людей Черкащини

Улюблені новорічні страви від відомих людей Черкащини

«Яку страву зазвичай готуєте на Новий рік?»
Заступник начальника управління Пенсійного фонду України в м. Черкасах Наталія Сергієнко:

Улюблені новорічні страви від відомих людей Черкащини

«Кожна господиня знає смаки своєї родини, знає, як порадувати своїх домочадців. Моїй сім’ї до смаку салат «Грайливе курчатко». Салат легкий, смачний, готувати дуже швидко й просто, проте в нього є один секрет: його обов’язково треба готувати зі святковим, новорічним настроєм. Для салату знадобиться 300 грамів курячого філе, 2 середнього розміру морквини, 1 апельсин, 100 грамів сиру, 4 курячі яйця, майонез.
Філе відварити, охолодити, дрібно нарізати. Моркву приготувати по-корейськи. Апельсин ретельно обчистити від шкірки та нарізати невеликими шматочками, яйця відварити й натерти на тертці з великими отворами. Салатницю злегка змастити майонезом. Викласти пошарово: куряче філе, морква, апельсин, яйця. Кожний шар перемазати майонезом. Салат буде особливо легким, якщо наносити майонез, не притискаючи кожний шар, а ніби малюючи візерунки. Зверху щедро присипати тертим сиром. Далі включити свою фантазію і прикрасити салат: можна зеленню, зернами граната, журавлиною. Смакуйте на здоров’я!
Шановні читачі газети «Нова Доба»! З прийдешнім вас Новим роком! Нехай він буде щедрим на подарунки долі, нехай збудуться найзаповітніші мрії і бажання. Нових злетів і досягнень. Будьте успішними!»

Улюблені новорічні страви від відомих людей Черкащини

Депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань праці та соціального захисту населення Наталія Горбенко:
«Новий рік з дитинства асоціюється, як і в багатьох черкащан, з фірмовим салатом справжніх господинь – «Олів’є». А який же Новий рік без холодцю! Та своєю фірмовою стравою на новорічному столі вважаю картоплю, фаршировану грибами.
Щоб приготувати таку страву, необхідно картоплю помити, почистити, а потім відрізати вершечок картоплинки й видалити серцевину. Нарізані шматочками грибочки, а також дрібно покришену цибулю, необхідно бланшувати на оливковій олії, додати кілька ложечок сметани. Картоплю проварити 3 – 4 хвилини, щоб вона тільки-но починала готуватися. Потім нафарширувати грибочками з цибулькою. Готові картоплинки обережно виставити на деко, зверху легенько змастити сметаною і запекти в духовці за температури 180 градусів. І смачного!
Для мене Новий рік – чарівне свято, коли приходять онуки, у каміні запалюємо вогнище, на ялинці миготять вогники й пахне мандаринами. Нехай символ 2014 року синій дерев’яний Кінь привезе кожному здоров’я, щастя та удачу. Бажаю, щоб у кожній черкаській родині цього святкового дня було добре не тільки на столі, а й у душі!»

Улюблені новорічні страви від відомих людей Черкащини

Директор підприємства «Крупське», що на Золотоніщині, Володимир Барвет:
«Новорічне свято – це можливість підготувати для рідних подарунок у вигляді чогось смачненького й при цьому – незвичайного. Чи куштували ви м’ясо в гарбузі? Ймовірно, що ні. А це ж так смачно! До того ж, зовсім не складно.
Беремо солодкий гарбуз, мені подобається грушовидний, його ще називають гарбуз-диня. Добре помивши, відрізаємо ту частину, що з насінням, вишкрібаємо його, лишивши порожній «горщечок». Викладаємо туди начинку, прикриваємо «кришечкою» (частина гарбуза біля хвостика), кладемо в глибоке деко, а можна й на сковороду, і ставимо в духовку, нагріту до 180 градусів. Найважливіше правильно приготувати начинку. Для цього беремо кілограм м’яса – я люблю свинину. Ріжемо його на шматочки й підсмажуємо. Окремо легенько тушкуємо солодкий перець і моркву. Досить двох морквин середнього розміру й однієї перчини. 100 грамів рису трохи проварюємо. Ще потрібна баночка консервованих ананасів і майже столова ложка вершкового масла. Усі інгредієнти перед закладанням у гарбуз обережно, але ретельно перемішуємо. Запікається страва майже 2 години. Порції накладаються разом із м’якоттю гарбуза».

Улюблені новорічні страви від відомих людей Черкащини

Завідувач музею О.С.Пушкіна та П.І.Чайковського Кам’янського державного історико-культурного заповідника Таміла Чупак:
«Новий рік завжди викликає спогади з дитинства. Готуючись до святкування, згадую, як проводили цей день разом із батьками. І хоча мій син уже дорослий, усе одно намагаюся його чимось порадувати. Як правило, запрошую на святкування Нового року друзів, з якими спілкуюся ще зі студентських років. Святкуємо в творчій атмосфері з піснями, танцями й конкурсами.
Що ж до новорічних страв, то полюбляю готувати фарширований пиріг. Для приготування тіста потрібно взяти борошно, склянку кефіру, 200 грамів майонезу, три яйця, трішки солі, півчайної ложки соди, погашеної двома столовими ложками кефіру. Тісто гарно вимішуємо й виливаємо половину в форму. Для начинки беремо 2 варені яйця, підсмажені шампіньйони й цибулю. Замість грибів можна також використати рибу чи овочі. Начинку посипаємо тертим сиром і виливаємо другу частину тіста. Готуємо пиріг за температури 180 градусів за Цельсієм близько 40 хвилин.
У ці святкові дні хочу побажати черкащанам спокою, миру, щастя й достатку в кожній родині».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x