Найсильніший борець країни має черкаську прописку

Найсильніший борець країни має черкаську прописку. 16-річний Артем Шевченко став абсолютним чемпіоном чемпіонату України з греко-римської боротьби. Черкасець став першим номером збірної України. Та вже розпочав підготовку до чемпіонату Європи.
Про це «Нова Доба» дізналася з сайту ВІККА.

Міні-винагорода за велике досягнення. Її 16-річний Артем Шевченко отримує з рук очільника обласної федерації з греко-римської боротьби. Юнак прославив Черкащину на всю країну. Артем став чемпіоном України з греко-римської боротьби. Зізнається: перемога далася не легко.
Артем Шевченко, борець: «Фінал. Я знав, що це фаворит, я був готовий до цієї зустрічі. Він переміг тоді, коли я якраз зламав ногу на чемпіонаті України. Налаштовувався на цього суперника і зміг перемогти».

Золото всеукраїнської першості – це результат тривалої та наполегливої праці Артема, каже його тренер. До цього спортсмен уже ставав чемпіоном України з сумо та боротьби на поясах. Та найзаповітніша мрія збулася лише зараз.

Фелікс Потанін, тренер: «Чекали, що він буде чемпіоном України вже давно. Десь не щастило, десь хворів. А так – він один із найсильніших був вже протягом останніх кількох років. І зараз поїхав і воно все вилилося в цей результат».

Довго очікували такого результату й в обласній федерації. Останній чемпіон України здобув своє звання 15 років тому. Відтоді – всі надії на Артема, кажуть тут. Від федерації йому вручають новий комплект форми.

Андрій Більда, голова обласного відділення НОК України: «Віримо в тебе, в твою перемогу. Дуже добре,що в тебе є підтримка у федерації, бо не кожна федерація сьогодні допомагає так своїм спортсменам, як федерація греко-римської боротьби».

Тепер на спортсмена очікує найважливіший іспит в кар’єрі. Четвертого серпня у Сербії стартує чемпіонат Європи з греко-римської боротьби. Там Артем захищатиме честь країни під першим номером у збірній.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x