Кому дістануться земельні ділянки біля цукрозаводу в Шполі?

Кому дістануться земельні ділянки біля цукрозаводу в Шполі?

До 1 січня 2002 року на території району за межами населених пунктів рішеннями місцевих рад відповідно до законодавства, яке діяло на той час, громадянам та товариствам городників було надано у користування земельні ділянки для ведення городництва та особистих підсобних (селянських) господарств.

На даний час зазначені земельні ділянки є для жителів району одним із основних засобів виробництва сільськогосподарської продукції для задоволення особистих потреб.

У понеділок до голови Шполянської районної державної адміністрації Володимира Потапенка звернулась чимала кількість громадян, користувачів городів, що знаходяться біля вулиці Яблуневої у м. Шпола.

Про це «Нова Доба» дізналася в Шполянській РДА.

Учора така скарга надійшла у письмовому виді за підписом 29-ти осіб. Громада мікрорайону «цукрозавод» звертається до районного керманича з проханням не вилучати в них городні наділи та не передавати їх у власність приватному підприємцю Юрію Грабовському. Він на думку людей діє незаконними методами та хоче привласнити собі чисті, доглянуті землі.

Райдержадміністрацією приділяється особлива увага на звернення громадян які потребують підтримки. Вони беруться на особистий контроль головою і розглядаються позачергово. В зв’язку з цим Володимир Миколайович провів нараду за участю представників громади, правоохоронних органів, заступника голови міської ради та землеупорядника міської ради.

– Потрібно не допустити вилучення городних ділянок в людей, що ними користуються, – зазначає голова РДА Володимир Потапенко, – Адже вони роками обробляли земельні наділи, вкладали свій труд і кошти. Крім того, користувачі цих городів вносять за це відповідну плату, що також є своєрідним джерелом надходжень до місцевого бюджету.
В кінцевому результаті проведення наради, було вирішено звернутися до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, стосовно скасування наказу Головного управління Держземагенства (Держгеокадастру) в Черкаській області, щодо надання дозволу Грабовському Ю.В. на розроблення проекту землеустрою від вищезазначених земельних ділянок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x