Спека на Черкащині сприятиме пожежам і погрішенню екологічної ситуації

Спека на Черкащині сприятиме пожежам і погрішенню екологічної ситуації

Із сьогоднішнього дня, внаслідок зміни вітрів на південні, спека на Черкащині посилиться. Добре прогріте середземноморське повітря на фоні антициклону зумовить суху та спекотну погоду. Температура повітря становитиме вночі +14+19, вдень +29+34. Про це повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Прогнозується, що з 24 липня спека буде ще більшою. Період 24-27 липня може виявитися найспекотнішим у цьому році, температура повітря становитиме 30-34º, місцями 35-37º, що є критерієм стихійного гідрометеорологічного явища (СГЯ). Знаходитися під сонцем у період з 11 до 17 годин особливо небезпечно. Спекотно буде і вночі 17-22º. Середня добова температура повітря – +27+29º, при нормі +20º.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Віталій Постригань наголосив, що синоптична ситуація сприятиме підвищенню в екосистемах області показника пожежної небезпеки до 4-5 класу. Тому слід уникати відкритого вогню на природі, не допускати спалювання стерні та пожнивних решток, паління біля посівів.

Водночас у цей період в містах слід очікувати погіршення екологічної ситуації, метеоумови сприятимуть накопиченню в приземному шарі атмосфери шкідливих домішок, особливо це відчуватиметься поблизу автобусних зупинок та транспортних розв’язок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x