У Михайлівському лісництві відеонагляд за лісом ведуть вже 5 сезон

У Михайлівському лісництві відеонагляд за лісом ведуть вже 5 сезон

Ось уже 5-ий сезон користуються перевагами системи відеонагляду за лісовими насадження михайлівські лісівники. Свого часу революційна технологія відразу припала до душі працівникам лісництва, яке на три чверті вкрите хвойними. А отже в спекотну та суху погоду відразу потрапляє до групи ризику через високу ймовірність пожеж.
І хоча встановлення системи відонагляду – задоволення не з дешевих, окупилися такі затрати, за словами помічника лісничого Михайлівського лісництва Володимира Васильченка, сповна.
– Багато хто міряє ефективність доходами та прибутками, проте тут мова йде про запобігання збиткам, – пояснює він.

– Зрозуміло, що чим раніше вдасться виявити та локалізувати пожежу, тим меншими будуть втрати для підприємства, – додає помічник лісничого. – Відеонагляд же сприяє такому оперативному реагуванню. Слід зауважити, що встановлена камера охоплює спостереженням до 30 км. (близько 15 тис. гектарів). А отже дає змогу моніторити ситуацію не лише у Михайлівському, а ще й Софіївському та частині Степанецького і Канівського лісництв.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Встановлена камера на висоті 35 метрів на спостережній вежі. Раніше тут наглядав за ситуацією спеціальний черговий. Зайве говорити, що така робота вимагала не лише козацького здоров’я, а й сили духу, адже чергувати доводилося за різних погодних умов. – При сильному вітрі радіус хитання вишки сягав двох метрів, – розповідає помічник лісничого.

Нині ж у чергового зовсім інші, практично офісні умови. Зображення з камери передається на великий монітор, і завдяки системі навігації можна дистанційно оглядати всю територію.
У Михайлівському лісництві відеонагляд за лісом ведуть вже 5 сезон
– Людське око може і притомитися і щось пропустити, а камера все фіксує, – говорить Володимир Григорович.
При підвищеному класі пожежної небезпеки в лісництві здійснюється цілодобове чергування, а працівники лісової охорони постійно на зв’язку.
Літо для михайлівських лісівників – не період відпусток, а гаряча пора напруженої та відповідальної роботи. Тож готуються до нього ще з ранньої весни, подбавши про достатню кількість інвентарю, пального та стан протипожежної техніки.

Втім, найкраща боротьба з пожежами, на думку лісівників, запобігання їх виникненню. Тож усіх відпочивальників просять бути відповідальними та дотримуватися основних правил поведінки в лісових масивах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x