Як захиститись від спеки

Як захиститись від спеки

Після того, як ртутний стовпчик долає 30 градусну відмітку, кожній людині варто подбати про те, щоб запобігти тепловому або сонячному удару.

ГРУПИ РИЗИКУ
Особливо страждають від підвищення температури люди:
– з серцево-судинними захворюваннями (у них спека може спровокувати серцевий напад, іноді зі смертельним наслідком);
– легеневими захворюваннями (дефіцит кисню в розпеченому повітрі нерідко стає причиною задишки або приступу астми);
– маленькі діти (їх механізми терморегуляції ще недосконалі, з-за чого вони переносять спеку значно важче, ніж дорослі);
Крім того, треба поберегтися тим, у кого є будь-яке гостре захворювання , особливо якщо воно супроводжується підвищенням температури;

Якщо ви не належите до груп ризику, то найбільша неприємність, яку можна чекати від спеки, – сонячний та тепловий удари.
Сонячний удар – розвивається у відповідь на пряму дію сонячних променів на голову, тепловий удар – від загальної спеки та перегріву. Кожен з цих станів супроводжується порушенням водно-електролітного балансу і розладами кровообігу. Але симптоми при них однакові – це різка загальна слабкість, загальмованість, головний біль, запаморочення та шум у вухах.

Що робити:
Якщо ви бачите людину з ознаками теплового або сонячного удару, відведіть його в тінь, на місце де є вітерець, роздягніть його, дайте випити холодної води і покладіть холодний компрес на голову. Про це «Нова Доба» дізналась в прес-службі ДСНС України в Черкаській області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x