найкращий вальник лісу Черкащини – з Кам’янського лісгоспу

найкращий вальник лісу Черкащини – з Кам’янського лісгоспу

Цьогорічні вісімнадцяті обласні змагання вальників лісу відбулися в Ліплявському лісництві Золотоніського лісгоспу. Головна мета проведення конкурсу – підвищення фахового рівня працівників, вивчення ефективних прийомів праці кращих майстрів лісозаготівельної справи.

Відкриваючи змагання, начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко привітав учасників та побажав їм достойно пройти усі етапи конкурсу. «Звалювальник лісу – це одна з найважчих і найнебезпечніших професій. Від техніки, професійних вмінь та навичок цих працівників залежить культура розробки лісосік, і, що найважливіше, безпечність виконання робіт. Сьогодні кращі представники цієї справи області демонструватимуть свою вправність та змагатимуться за право представляти Черкащину на Всеукраїнському конкурсі вальників лісу. Переможці отримають грошові винагороди та призи», – зазначив головний лісівник Черкащини.

Проявити свою професійну майстерність, запозичити фахові секрети інших вальників та вдосконалити власні вміння й навички мали можливість 10 команд – по одній із кожного лісгоспу. Після проведення жеребкування та ознайомлення учасників з місцем проведення змагань, лісоруби розпочали випробування.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господраства.

Суддівська команда визначала переможців за результатами 5-ти вправ згідно з міжнародними правилами: валка дерева, заміна ланцюга на бензомоторній пилці, розкряжування комбінованим різом, точне розкряжування та обрізання сучків. До уваги бралася не лише швидкість, точність і професійні навики конкурсантів, але й чи не найважливіший параметр – дотримання правил безпеки та охорони праці під час виконання конкурсних завдань.
найкращий вальник лісу Черкащини - з Кам’янського лісгоспу
Судді та члени комісії з проведення змагань пильно стежили за всіма учасниками, якістю виконання вправ та результатами на турнірній таблиці. Інтрига зберігалася до останньої хвилини конкурсу, тож підбиття підсумків та оголошення призерів стало найбільш хвилюючою миттю для всіх. Цього року переможцем змагань став лісоруб Євгеній Вихрист з Кам`янського лісгоспу, який і представлятиме Черкащину на Всеукраїнському конкурсі вальників лісу наприкінці серпня. Друге місце посів Юрій Хлівіцький (Чигиринський лісгосп), третє – Микола Гонор (Корсунь-Шевченківський лісгосп).
найкращий вальник лісу Черкащини - з Кам’янського лісгоспу
Сам Євгеній Вихрист до останнього не дивився на турнірну таблицю, щоб, за його словами, тримати себе в рівновазі та уникнути хвилювань. І хоч в повсякденній роботі йому доводиться працювати з листяним лісом, а не хвойним, як на змаганнях, секретом свого успіху вважає не лише професійні здібності, але й прихильність фортуни, а ще – вміння опановувати власні хвилювання в потрібний момент.
найкращий вальник лісу Черкащини - з Кам’янського лісгоспу
На урочистому закритті змагань начальник управління Олександр Дзюбенко вручив призерам медалі та дипломи. Переможці отримають за перше, друге, третє місця фінансові нагороди від обласної організації Товариства лісівників України – п’ять, три, дві тисячі гривень відповідно. Крім того, спонсор конкурсу ПП «Центр Інструментів» подарував переможцям цінні подарунки.
найкращий вальник лісу Черкащини - з Кам’янського лісгоспу
Щиро вітаємо Євгенія Вихриста з перемогою та бажаємо гідно представити область на всеукраїнських змаганнях, а усім конкурсантам – подальших успіхів і професійного зростання!
найкращий вальник лісу Черкащини - з Кам’янського лісгоспу

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x