Грузин-велосипедист завітав у Черкаси з місією миру

Грузин-велосипедист завітав у Черкаси з місією миру

28 липня на площі біля міської ради представники влади та черкаські журналісти зустрілися з громадянином Грузії Нодаром Берідзе, який прибув сюди в рамках велотуру «За мир».

На в’їзді в місто Нодара Берідзе зустріли черкаські велосипедисти, які супроводили його до міської ради, де він подякував за теплу зустріч. Опісля відбулася прес-конференція, де миротворець поділився своїми думками про війну в Україні, що особисто він може зробити для того, щоб настав мир: «Кожен день, за п’ять десята, якщо кожен помолиться за мир – це вже і є наше прагнення змінити ситуацію на краще». Неприпустимо, щоб відбувалися братовбивчі війни. Звичайно, настане період, коли відбудеться переоцінка нинішніх подій. Саме зараз він доносить ідею миру через призму бачення пересічної людини.

Також Нодар розповів про своє ставлення до роботи колишнього президента Грузії, а нині – голови Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі.

– Підтримуйте його, беріть від нього максимум! Він гарний виконавець. Хоча у вашій країні дуже багато роботи, не знаю, наскільки він впорається, – сказав Нодар Берідзе.

За словами грузина, в наших проблемах ми самі винні, оскільки треба більше любити свою країну, дітей та стареньких. В то й же час зазначив високий рівень патріотичного духу українців.

Нодар Берідзе ніколи не був велосипедистом, на участь в акції його надихнув 14-кратний рекордсмен книги рекордів Гіннеса, який проїхав всю планету за 9 років, Джумбер Давидович Лежава. 25 липня 2014 року, на жаль, наставника не стало. Але велоподорож за мир в Україні ініціював він. А тепер цей проект реалізовує його прихильник і соратник Нодар Берідзе. Минулого року він здійснив вперше велотур містами України. Цьогоріч вирішив продовжити, згуртовуючи та об’єднуючи людей задля миру. Співвітчизники теж його підтримують. Велотур «Грузія за мир» був здійснений за маршрутом Тбілісі-Єреван-Батумі-Тбілісі. Перед тим, як приїхати до України він зустрівся з Патріархом Всія Грузії від якого отримав благословення.

За словами Нодара Берідзе, першу місію, яку він виконує: підтримка миру як в Україні, так і світі. Друга місія: він довірений помічник програми «Жди меня» у 20 країнах світу. Завдяки йому близько 450 людей знайшли своїх рідних та близьких. А ще він пропагує спорт, як здоровий спосіб життя. Вперше, коли сів на велосипед, було тяжко. Завдяки велоспорту скинув зайву вагу, і в свої 45 років відчуває себе 25-річним. Саме на своєму прикладі Нодар може довести, що спорт змінює характер людини. Проаналізувавши свої вчинки юності, запевняє, що натепер він став більш стриманішим та терпимішим.
Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти й гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Спонсорів у миротворця немає. Якщо і виникають непорозуміння під час подорожі, то вони швидко вирішуються. Загалом зустрічаються доброзичливі, миролюбиві люди.

На майбутнє планує зібрати велосипедну сотню, до якої увійдуть представники всіх областей України. Ця сотня 24 серпня відправиться за маршрутом Київ-Мінськ-Москва-Київ.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Станіслав Овчаренко висловив слова вдячності від міської влади та черкащан Нодару Берідзе за його загальнолюдську позицію, яка допомагає згуртувати людей на підтримку миру не тільки в Україні, а й в усьому світі та побажав реалізації планів.

Секретар міської ради Олександр Радуцький наголосив на важливості місії грузинського миротворця акцентувавши:

– Завдяки вам ми маємо змогу подивитися на наші проблеми з різного ракурсу та зрозуміти ситуацію по-іншому.

В облдержадміністрації теж відбулася прес-конфереція за участю Нодара Берідзе, на якій були присутні: заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Станіслав Овчаренко; голова Черкаського обласного відділення НОК України у Черкаській області Андрій Більда; начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Максим Зеленський та заступник начальника управління – начальник відділу фізкультури і спорту департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Ольга Сисоєва. Кожен з них наголосив на важливості місії миру, яку пропагує грузинський спортсмен.

Нодар Берідзе планує відвідати 22 населених пункти України. Середня швидкість пересування у нього 15-20 кілометрів на годину. Надалі маршрут пролягає Кременчук – Світловодськ – Кіровоград – Кривий Ріг та Одеса.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x